Slovenija
18 ogledov

Od danes po novi vpadnici

Z Markovca v Koper center in obratno bo od danes mogoče po novi vpadnici Vena Pi Žurnal24 main
Z odprtjem vpadnice Vena Pilona se bo zgodila sprememba na Srebrničevi ulici.

Danes, predvidoma po 12. uri, naj bi za promet končno odprli novozgrajeno vpadnico Vena Pilona. To naj bi po besedah Rafa Klinarja, predstojnika urada za gospodarske javne službe in promet na koprski občini, bistveno razbremenilo nekatere mestne ceste, ki so do zdaj začasno prevzemale tranzitni promet z Markovca v Koper.

Obnova mostu jeseni
Delna rušitev in rekonstrukcija semedelskega mostu bosta prišli na vrsto šele po sprostitvi prometa po južni ankaranski vpadnici, to bo predvidoma jeseni, zato še ni mogoče dokončati krožišča 2 (za semedelskim mostom, gledano iz smeri Kopra center). Na tem krožišču bo promet z Vena Pilona urejen začasno, dostop do Nove ulice iz smeri vpadnice Vena Pilona pa bo zaradi urejanja meteorne kanalizacije še nekaj dni zaprt.

Sprememba na Srebrničevi
Ob odprtju vpadnice Vena Pilona bo vzpostavljen tudi prvotni prometni režim na Srebrničevi ulici, od petka bo tako znova potekal enosmerni promet od Jurčičeve proti Novi ulici. Kot smo že poročali, naj bi bila v začetku julija končno dokončana dela tudi pri rekonstrukciji hitre ceste, vključno z uvozom proti Kopru center oziroma Semedeli in izvozom iz Kopra na hitro cesto proti Žusterni in Izoli.

Prepovedano za tovornjake
Cesta na Markovec naj bi bila prav tako razbremenjena tovornega prometa, saj bo po napovedih koprske občine od semaforiziranega križišča pri lekarni v Prisojah do semaforiziranega križišča na Markovcu prepovedan promet za tovorna vozila nad določeno skupno težo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.