Slovenija
4080 ogledov

Od danes ta sprememba na cestah

zastoj dolenjska avtocesta tovornjaki PIC
S počitnicami se začenja tudi nova omejitev na cestah.

Slovenske ceste so skladno s časom polne zastojev, teh je največ na mejnih prehodih, poroča Prometno-informacijski center. Na cesti Šmartno pri Litiji - Radohova vas se je sicer zgodila nesreča, zato je pri Radanji vasi promet urejen izmenično enosmerno.

Zastoji so še na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, zastoj je dolg okoli tri kilometre, zastoj je tudi na koncu izolske obvoznice proti Portorožu in na cesti Lesce - Bled.

"Daljše čakalne dobe so na številnih mejnih prehodih, na nekaterih tudi več kot 2 uri," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru. 

Od danes nova omejitev

"Danes, 26. junija, do 13. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7 ton in pol. Na Primorskem omejitev velja do 16. ure. V turistični sezoni, od danes, 26. junija, do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah," še sporočajo s Prometno-informacijskega centra. 

Omejitev torej velja v času turistične sezone, od zadnjega konca tedna v juniju do vključno prvega konca tedna v septembru. Omejitev velja ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cesta od 6. do 16. ure, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in državnih cestah pa ob nedeljah in dela prostih dnevih od 8. do 22. ure.  

Komentarjev 1
  • sam1 12:52 26.junij 2021.

    Kakšna nova omejitev no ??? Ta omejitev velja že od takrat,ko je gospoda presedlala iz kočij v avte in si je zaželela ob vikend izletih cesto samo zase......