Slovenija
16 ogledov

Od danes z zagrebško travo

Žurnal24 main
Stadion. Borut Pahor: Za velikopotezne projekte je treba imeti denar.

Ljubljana. Zagrebško podjetje Bonaventura bo danes na stadionu v Stožicah začelo polagati travo. Dela bo končalo v enem tednu, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Trava stala 800 tisočakov
Grep, ki gradi Športni park Stožice, je ponudnika travnate podlage poiskal z mednarodnim povabilom. Po neuradnih informacijah je bila ponudba Bonaventure težka 800 tisoč evrov, uradno pa je poslovna skrivnost.

11. avgusta bo slovenska nogometna reprezentanca odigrala prvo tekmo v Stožicah. Tekmec še vedno ni znan.

Nogometaši bodo lahko zelenico preizkusili šele po 30. juniju oziroma takrat, ko bo Grep dobil uporabno dovoljenje. Prva tekma slovenske nogometne reprezentance bo 11. avgusta, Nogometna zveza Slovenije pa tekmeca še išče.

"Bežigrad bi bil dovolj"

Denar za športne objekte v Stožicah išče Janković, ki bo, kot kaže, pri prepričevanju premierja Boruta Pahorja glede državne finančne injekcije imel še veliko dela. Ta je včeraj po seji vlade povedal, da so Stožice velikopotezen projekt, za katerega se je odločila mestna oblast in za katerega je treba imeti denar, ne pa delati računov brez krčmarja. Po njegovem mnenju bi prenova stadiona za Bežigradom zagotovila potrebne kapacitete za velike športne, zabavne in druge dogodke. Poudaril je, da če bo država pri projektu sodelovala, želi videti njegovo finančno konstrukcijo in posledice, ki bi jih taka morebitna odločitev vlade imela.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.