Slovenija
37 ogledov

Od dražbe loškega LTH le drobiž

“Glede funkcionalne celote smo v dilemi, ali jo v taki obliki prodajati še napre Žurnal24 main
Tretja neuspešna prodaja. Večina premoženja LTH še ni prodana. Kupca za funkcionalno celoto ni.

“Dozdajšnje prodaje so prinesle le zanemarljive vrednosti in za nakup funkcionalne celote ni zanimanja,” je po včerajšnji javni dražbi za Žurnal24 povedal Dušan Taljat, stečajni upravitelj Loške tovarne hladilnikov (LTH) Škofja Loka.

Tudi včerajšnja, tretja prodaja premoženja LTH, ni bila uspešna, saj funkcionalne celote, ki vključuje nepremičnine in opremo ter je bila naprodaj za 13,9 milijona evrov – kar je za dobrih šest milijonov manj kot na januarski dražbi – niso prodali.

Taljat je dejal, da resnega kupca zanjo do zdaj še ni bilo, se pa “prihodnji teden obetajo pogovori z morebitnim kupcem”. Včeraj so prodali le poslovna deleža v dveh od sedmih družb (v Sloveniji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Rusiji in na Hrvaškem, op. p.), in sicer v slovenski družbi ZEOS po izklicni ceni 60 tisoč evrov in družbi LTH Sarajevo za dva tisoč evrov.

28 milijonov terjatev
“V začetku maja nam je uspelo prodati opremo tovarniške menze in mizarsko opremo ter eno zemljišče, kupnina pa je bila dobrih 140 tisoč evrov. Prodajali smo tudi zaloge in več kot polovica jih je že prodanih. Vendar je vse skupaj še zelo malo v primerjavi s priznanimi terjatvami, ki jih je za 28 milijonov evrov,” je pojasnil stečajni upravitelj.

Kdaj bo naslednja dražba, trenutno še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.