Slovenija
4143 ogledov

Od Goloba se poslavlja še ena tesna sodelavka

Robert Golob Profimedia Robert Golob.
Državna sekretarka za kulturo Kaja Širok s 1. aprilom zapušča kabinet predsednika vlade Roberta Goloba.

Kaja Širok, ki je v kabinet prišla poleti leta 2022, bo položaj državne sekretarke za kulturo zapustila še ta mesec, že nekaj časa pa naj bi bilo znano, da Golob z njenim delom ni zadovoljen. 

Širok je v kabinet premierja prišla poleti 2022, takoj po imenovanju vlade, z Golobom pa je sodelovala že v času volilne kampanje. "Gre za osebno vabilo, ki sem ga dobila, da se pridružim ekipi predsednika vlade. Mislim, da gre za izraz spoštovanja in z moje strani ponižnosti, saj verjamem, da se takega vabila ne odkloni," je povedala takrat. Zaradi dela v kabinetu je zapustila vodenje projekta Evropske prestolnice kulture Nove Gorica z Gorico. 

Pred vodenjem EPK je 49-letna zgodovinarka in italijanstika, ki je doktorirala s področja kulturne zgodovine, deset let oziroma vse do leta 2021 vodila Muzej novejše zgodovine Slovenije. Ta se je pod njenim vodstvom razvil v sodoben družbeni prostor, ki je širši javnosti večplastno predstavljal zgodovino Slovencev v 20. stoletju, piše na vladni spletni strani.

Širok razlogov za odhod ne komentira, oziroma se ne oglaša na klice. Kabinet premierja Roberta Goloba sta sicer doslej zapustila dva državna sekretarja. Anton Grizold, ki je bil zadolžen za obrambno in varnostno politiko, se je upokojil, Andrej Benedejčič pa je z mesta državnega sekretarja za nacionalno varnost odšel na položaj slovenskega stalnega predstavnika pri zvezi Nato v Bruslju.

STA je vprašanja o odhodu Širok naslovila tudi na kabinet predsednika vlade. Odgovore še čaka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • munja 22:23 05.marec 2024.

    Eni luzerji odhajajo, še večji luzerji pa ostajajo.

  • Grof 15:59 05.marec 2024.

    Kaja, le kako si lahko 2 leti preživela ob tem smradu, si že imela privilegije, ….pa se je pobalinu odpeljalo ….

  • Majazmaja 15:01 05.marec 2024.

    Golob ni zadovoljen z nikomer ... Je z Nutrijo zadovoljen? Kdaj bo dobila kakšen "resen" položaj, da ne bo samo o nutrijah in zeljni juhi?