Slovenija
81 ogledov

Od hekerstva do kraje

“Že osnove na računalniku mi gredo težko. Jaz pa naj bi bil heker in najbrž moj Nino Verdnik
Sindikati. Mesaričeva računalnika še proučujejo. V preiskavi tudi še tajnica.

Maribor. “To je sramotno, da od začetka maja, ko je pri meni potekala hišna preiskava, od policije še nisem dobil nazaj zaplenjenih računalnikov,” pravi Milan Mesarič, predsednik sindikata KNSS Neodvisnost Štajerska.

Še vedno jih preiskujejo

Naj spomnimo, da so kriminalisti potrkali na vrata sindikalista, ker naj bi vdrl v računalnik družbe Kadring in tako pridobil podatke o, kot trdi, “previsokih plačah” tega kadrovskega podjetja, ki opravlja svetovanje za podjetje Impol. Že takrat je vpletenost zanikal. “Vsak laik bi lahko videl, da nisem heker,” je dejal. Policija pa še vseeno pregleduje njegove računalnike in išče morebitne sledi vdora. “Preiskava še teče. Dokler postopek traja, se predmeti, zaseženi v hišni preiskavi, ki so pomembni za ugotovitve, ne vrnejo lastniku,” pojasnjuje Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor.

V žep več kot 200 tisočakov

Skei. Policisti se ukvarjajo tudi z nekoliko resnejšim kaznivim dejanjem zdaj že nekdanje zaposlene v Skeiu Štajerska. Kot smo že poročali, je tajnica z računa za članarine več let odtujevala denar. “Lahko potrdim, da znesek oškodovanja presega 200 tisoč evrov,” pojasnjuje Martin Dular, sekretar Skeia, ki je kraje odkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.