Slovenija
67 ogledov

Od inovacije do propada

Evald Vodopivc ob deponiji odpadne plastike, ki jo je v podjetju Koplast predelo Žurnal24 main
Koplast. Sto tisočakov je inšpekcija zaračunala za odvoz odpadne plastike.
Odvažanje odpadkov
Pojasnilo inšpekcije. “Nekaj sto ton predvsem plastičnih odpadkov je bilo brez dovoljenja odloženih na skoraj dveh hektarjih njiv in travnikov na poplavnem zemljišču. Del odpadkov, ki jih ni mogoče predelati, smo odložili na urejeno odlagališče, odpadno plastiko pa dali v predelavo,” so ob izvršbi pojasnili na inšpektoratu.

“Žena je hudo zbolela, sam sem z živci na tleh, ostala sva brez denarja,” je svoj brezizhodni položaj za Žurnal24 opisal nekdanji uspešni inovator in podjetnik Evald Vodopivc.

Inšpekcija mu je naložila, da mora odpadno plastiko, ki jo je predeloval in je bila nagrmadena na njegovem dvorišču, odstraniti. Ker tega ni storil, je to namesto njega storila inšpekcija.

“Do zdaj smo odstranili 530 ton odpadne plastike, stroški izvršbe pa znašajo 116 tisoč evrov,” pojasnjuje Andreja Kramar, inšpektorica za okolje. Dodaja, da je bila izvršba pred dvema letoma prekinjena, z odvozom pa naj bi nadaljevali jeseni. “Odstraniti je treba še 150 ton plastike,” ocenjuje.

Naredili so mi nepopravljivo škodo, saj so mi uničili plastiko in podjetje ter me spravili na boben.
 

Ne za odvoz in ne za kazen
“Dobil sem sporočilo, da moram vse pospraviti, sicer bom plačal deset tisoč evrov kazni,” pripoveduje Vodopivc, ki nima denarja ne za odvoz ne za kazen. “Včasih sem bil eden od najuspešnejših podjetnikov, danes pa imam blokiran račun in sem na dnu,” odločitev inšpekcije komentira podjetnik, ki je za svoje inovacije dobil vrsto priznanj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.