Slovenija
25 ogledov

Od izkušenih v glave prihodnjih

O novinarskem delu so študentom predavali slovenski novinarji in novinarke. (Fot Žurnal24 main
Fejs. Študenti in študentke novinarstva iz Evrope drugič v prestolnici.

Nekaj več kot sto študentov novinarstva in drugih udeležencev bo jutri zaključilo 25. kongres, ki ga je pripravil Forum evropskih študentov novinarstva (Fejs). Na njem so razpravljali predvsem o poročanju o mednarodnih dogodkih in novinarskem delu v tujini. Študentom so v treh dneh predavali slovenski novinarji ter novinarke, med drugim Jurij Gustinčič, Mitja Meršol, Ervin Hladnik Milharčič, Blanka Doberšek in Valentin Areh.

O dopisnikih in delu
Predavatelji so študentom predstavili stanje novinarstva po svetu in delo dopisnikov, primerjali so poročanje o določeni tematiki v različnih državah ter jih učili selekcije novic in kritičnosti pri branju agencijskega materiala.

Stroške so pokrili

Udeleženci so na kongres prišli iz 21 evropskih držav, sodeloval pa je tudi eden izmed ustanoviteljev Fejsa, Nizozemec Theo Dersjant, je povedala Anja Kovačič iz organizacijskega odbora slovenskega Fejsa.

Stroški organizacije kongresa so bili po njenih besedah 30 tisoč evrov, ki so jih pokrili s sponzorji. “Zadnji trenutek smo prišli na zeleno vejo,” je dejala o težavah s pridobivanjem sredstev. Pri projektu je sicer sodelovalo okoli 40 ljudi.

Študenti bodo kongres danes zaključili z izletom na Veliko planino in srečanjem v Kinu Šiška ob 21. uri, kjer bodo praznovali 25. obletnico Fejsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.