Slovenija
490 ogledov

Od jahte do pripora

Matej Ko%C5%A1i%C4%8D Žurnal24 main
Poleg domovanja Hilde Tovšak so policisti včeraj preiskali tudi domovanje Mateja Košiča, ki je bil v preteklosti direktor več Vegradovih hčerinskih podjetij, in ga med preiskavo tudi pridržali.

Kot so nam danes potrdili na Policijski upravi Celje, so bili vsi pridržani v včerajšnjih preiskavah v zvezi z Vegradom že včeraj tudi izpuščeni. Matej Košič je bil domnevno pridržan najdlje.
"Imam okoli 2.500 evrov neto plače ter plačane stroške telefona in potne stroške, česar je kar nekaj," nam je lani povedal Matej Košič. V preteklosti direktor kar 12 Vegradovih podjetij je zanikal, da ti stroški na mesec presegajo pet ali sedem tisoč evrov.

Da je Košič lastnik jahte, parkirane v Šimunih na Pagu, nas je lani obvestil bralec, ki nam je poslal tudi fotografijo te jahte. "Jahta je bila kupljena leta 2008 za 225 tisoč evrov prek lizinške pogodbe pri celovškem Hypo Leasingu. Ta je tudi lastnik, lizing pa odplačujem kot fizična oseba," nam je takrat povedal Košič.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Nisem lastnik nobenega stanovanja. V vseh desetih letih sem kupil le enega v Velenju, ki je po ločitvi ostalo bivši ženi," je še povedal Kosič.

Avtomobil porsche cayenne je bil prav tako kupljen prek lizinške pogodbe, star je pet let in s 300 tisoč prevoženimi kilometri. "Res hodim v službo v obleki, ker sem rad urejen," je komentiral navedbe o svojem dragem slogu oblačenja.

Zaradi pisanja o razdeljevanju milijonov tožil Finance
Družba Vedela, ki jo vodi Košič, je po pisanju Financ lani po razdrtju lizinške pogodbe za zemljišče na obali dobila od države vrnjenih slabih pet milijonov evrov.

Ti naj bi bili porabljeni za poplačilo upnikov, po pisanju časopisa pa je precejšen del tega denarja prišel v podjetje v Košičevi lasti.

Zaradi pisanja Košič letos tožil časopis, saj je bil, kot pravi, "močno prizadet, razžaljen, obupan, boji se, da bo prizadet njegov ugled v javnosti, saj je potreboval dolgo časa, da je z vztrajnim in kvalitetnim delom dosegel to, kar zdaj predstavlja v svoji stroki".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.