Slovenija
19 ogledov

Od julija iz LJ v Moskvo z Ruslinom

Moskva, Rusija Shutterstock
Od drugega julija naprej boste lahko iz Ljubljane z rusko letalsko družbo Rusline leteli v Moskvo, so povedali na Aerodromu Ljubljana.

Po besedah predstavnikov Aerodroma Ljubljana je ruska letalska družba Kuban Air res napovedala lete med Ljubljano in Moskvo, a se je nato odločila, da te povezave ne bo vzpostavila.

Ruska družba Rusline je medtem napovedala, da bo z letali CRJ 200 od 2. julija naprej dvakrat na teden letela med moskovskim letališčem Domodedovo in ljubljanskim Letališčem Jožeta Pučnika.

V Aerodromu Ljubljana so pri tem opozorili, da se o vzpostavitvi letenja z ruskim letalskim prevoznikom Rusline dogovarjajo že dlje časa. "Prvič so letenje najavili avgusta lani, vendar dejanski začetek nato preložili zaradi ne dovolj dobrega polnjenja," so pojasnili.

Aerodrom Ljubljana si sicer po besedah njegovih predstavnikov od te povezave lahko obeta med 4000 in 5000 dodatnih potnikov na leto. "Gre za potnike, ki tudi sicer na letališču veliko potrošijo," so povedali in namignili na gostinsko in trgovinsko ponudbo.

"Ruski trg je perspektiven"

"Ruski trg je za potovanja z letali zelo perspektiven, je eden od trgov, ki mu Aerodrom Ljubljana posveča veliko pozornosti, ker v njem vidimo velik potencial. Število potnikov iz Rusije se konstantno povečuje, sicer pa število potovanj z letali v Rusiji raste za 20 odstotkov na leto. Za Slovenijo so te povezave zanimive tako za poslovna kot turistična potovanja," so še povedali v Aerodromu Ljubljana.

Spletni portal EX-YU Aviation News je danes poročal, da bosta lete v Ljubljano v letošnji poletni sezoni vzpostavila dva ruska letalska prevoznika (Kuban Airlines in Rusline) in da bo Ljubljana po novem povezana s tremi največjimi moskovskimi letališči (Domodedovo, Šeremetjevo in Vnukovo).

Na portalu so zapisali še, da bo prihod dveh novih letalskih družb končal obdobje monopola slovenske letalske družbe Adria Airways. Ta je sicer v precejšnji finančni stiski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.