Slovenija
22 ogledov

Od jutri iPadi tudi pri nas

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Od jutri dalje bo v Sloveniji naprodaj iPad. Vsi modeli bodo na voljo po ceni od 499 do 799 evrov. O pričakovanih dosežkih na našem trgu od prodajalca nismo mogli izvedeti kaj dosti.

S podjetja Powercom sistemi, sicer člana MIDIS/Apcom skupine, so sporočili, da bodo od 28. januarja pri nas naprodaj iPadovi izdelki. Applov proizvod, ki je tanjši in lažji od kateregakoli prenosnika ali netbooka, uporabnike navdušuje s številnimi aplikacijami ter uporabniškim vmesnikom Multi - Touch.

Cena: med 499 in 799 evrov
Od petka bodo pri izbranih trgovcih Apple Authorised Resellers naprodaj vsi modeli iPada. Za model 15 GB WiFi bo treba odšteti 499 evrov, za 32 GB WiFi in za 16 GB WiFi + 3G 599 evrov, za 64 GB WiFi in za 32 GB WiFi + 3G 699 evrov, za 64 GB WiFi + 3G pa 799 evrov. V ZDA se denimo njihova cena – odvisno od modela – giblje med 499 in 829 dolarjev (od 392 do 688 evrov).

Z vprašanji, kakšna pričakovanja imajo ob vstopu iPadov na slovenski trg, smo se obrnili na Powercom sisteme, kjer so nam odgovorili, da "Apple in njegovi partnerji ne komentirajo izdelkov in njihove prodaje".

Prvi pri nas Galaxy tab
Prvi tablični računalnik, ki se je prodajal na našem trgu, je sicer Galaxy tab (Samsung), Applovi privrženci pa so lahko iPade do zdaj kupovali le v Italiji in Nemčiji, od druge polovice lanskega leta pa tudi v Avstriji.

Galaxy tab je v roke pred prihodom na slovenski trg dobila tudi Žurnalova ekipa. Zaslon je za okoli tretjino manjši od iPadovega, še vedno pa je nekajkrat večji kot pri običajnem telefonu. Ocenili smo, da bo izdelek všeč predvsem tistim, ki jim je bolj domača Googlova platforma android. Pri brskanju po spletu naprava podpira flash, tako da bodo strani videti enako kot na domačem računalniku, prednost platforme android pa je tudi android market. Več si preberite tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.