Slovenija
26 ogledov

Od Katarcev niti besede

“Tudi v krizi moraš iti naprej, in to sporočamo okolju,” pravi Marino Antolovič Žurnal24 main
Investitorji. Po julijskem ogledu hotela Palace se Katarci niso več oglasili.

Turizem. “Ne glede na to, da od Katarcev, ki smo jim julija razkazali hotel Kempinski Palace, ni glasu, upam, da bomo hotel prodali do pomladi in potem šli naprej, saj je znano, da nas investicija v obnovo tega objekta najbolj bremeni,” napoveduje Marino Antolovič, prvi mož družbe Istrabenz Turizem.

Močni kot še nikoli

Polovica Italijanov
Wai Thai. Lani so (brez savn in bazenov) v centru Wai Thai opravili 29.800 storitev. Polovica gostov je bila Italijanov, 33 odstotkov Slovencev, 12 odstotkov Rusov, devet odstotkov pa iz drugih držav.

Z bankami so po Antolovičevih besedah dosegli dogovor o reprogramu posojil za eno leto. “Obresti plačujemo redno; močni smo kot nikoli do zdaj. Poslujemo dobro, obisk je avgusta kar osem odstotkov nad načrtovanim,” je zadovoljen.

Za center dali prostore
Ta teden bodo v hotelu Neptun sprejeli prve goste, ki bodo k njim prišli v sklopu novega centra za preventivno kardiologijo in rehabilitacijo, ki so ga odprli skupaj z Medicorjem. Njihova naložba v novi center je pravzaprav le prostor, ki so ga zagotovili s preureditvijo fiziatrije. Ta je prej delovala na dveh lokacijah, zdaj pa je združena na eni. Pri tej reorganizaciji, trdi Antolovič, niso odpuščali, pač pa so število zaposlenih zmanjšali “z mehkimi metodami, torej upokojevanjem”.

Kakšno bo v novem centru, ki ga ocenjujejo kot dobro novo tržno nišo, razmerje med bolniki, katerih rehabilitacija bo financirana iz sredstev javnega zdravstva in samoplačnikov, ne razkrivajo. Tako kot v centru Wai Thai pa računajo na zanimanje Italijanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.