Slovenija
320 ogledov

Od kod ima denar?

Evgenij Komljanec, ki ima vpisano hipoteko za 360 tisoč evrov na Bavčarjev viken Žurnal24 main
Evgenij Komljanec. Sorodnik in upnik Igorja Bavčarja.

"Presenečen sem nad tem, da so bili objavljeni vsi moji podatki, da davčni dokument kar tako pride v javnost," meni Evgenij Komljanec, ki mora po pisanju Dnevnika Davčni upravi Republike Slovenije pojasniti izvor svojega premoženja.

Komljanec, sin Bavčarjeve sestrične, naj bi od nekdanjega prvega moža Istrabenza kupil posestvo na Notranjskem in se v zemljiško knjigo vpisal kot upnik s hipoteko v višini 360 tisoč evrov. Dnevnik domneva, da gre za fiktiven posel, s katerim bi se Bavčar s pomočjo Komljanca izognil morebitni blokadi ali celo zaplembi njegovega premoženja. Po dostopnih podatkih baze GVin ima Komljanec v lasti Zavod Orthodontio (370 tisoč evrov celotnih prihodkov in slabih 117 tisoč evrov čistega presežka prihodkov nad odhodki leta 2008), prek njega pa še podjetje za finančno in nepremičninsko svetovanje Koms (23 tisoč evrov čistih prihodkov od prodaje in približno 2.800 evrov čistega dobička leta 2008).

Komljanec za zdaj posla z Bavčarjem ne komentira. Z njim ga sicer poleg sorodstva veže tudi poslovno sodelovanje, saj je bil nadzornik v podjetju Istrabenz inženiring, in politična zgodovina v LDS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.