Slovenija
38 ogledov

Od kritika do sodelavca

Franc Kangler in Tomaž Kancler bosta kljub začetnim nasprotjem zdaj najtesnejša Žurnal24 main
Podžupani. Tretji je Tomaž Kancler. Do župana najprej oster, zdaj na njegovi strani.

Maribor. Tomaž Kancler, tretji mariborski podžupan, ki je na volitvah poudarjal, da nastopa kot neodvisni kandidat s svojo Listo Tomaža Kanclerja le s podporo SDS, je že vstopil v svetniško skupino SDS.

SD išče svoje ladje
Sestanek
. Kot smo neuradno izvedeli, škripa tudi v mestnem odboru SD. Po slabih rezultatih na lokalnih volitvah naj bi za ponedeljek že sklicali krizni sestanek na to temo. “Resno se moramo pogovoriti in pogledati, kje so naše ladje,” je povedal eden izmed članov SD. Naj spomnimo, da je v predvolilnem boju Bojan Horvat, kandidat za župana Maribora, zatrjeval, da so prepričani o zmagi po številu mest v mestnem svetu. Sledilo je razočaranje, ko so jim od 45 mest pripadla skromna štiri. “To, da imamo krizni sestanek, ne drži. Ob 17. uri se dobimo na redni seji območnega predsedstva stranke. Med drugim bomo govorili o volitvah in se dogovorili, kakšna bo vloga naše svetniške skupine,” je bil jasen Horvat. Pojasnil je še, da člani okoli njega, ki so mu pomagali na volitvah, niso v sporu z mariborskimi poslanci SD, kot je bilo po volitvah večkrat zapisano.

Kancler ne želi razkriti
Ne želi razkriti, ali bo postal tudi član Janševe stranke: “Nisem član SDS in nisem vstopil v stranko. To nima nobene zveze z mojo podžupansko funkcijo, saj članstvo ni bilo pogoj.

Neuradno pa smo izvedeli, da njegov vstop sploh ni vprašljiv in da bo v stranko moral vstopiti. Kancler je ob teh vprašanjih med drugim precej razburjeno odgovoril: “Jaz tudi vas ne sprašujem, ali boste vstopili v stranko.”

O županu si je premislil
Čeprav Kancler pred volitvami ni bil prizanesljiv do županovanja Franca Kanglerja, v intervjuju za Žurnal24 je celo odgovoril, da ne more pohvaliti niti enega županovega projekta, bo za naslednja štiri leta postal njegov najožji sodelavec.

To je priložnost, da županu pomagamo in skupaj izvedemo stvari, ki smo jih pogrešali v tem mestu,” svojo kritičnost pojasnjuje novi podžupan.

Kangler odgovarja, da s tem, ko Kancler prevzema podžupansko mesto, dokazuje, da je on kot župan delal dobro. Kancler, po poklicu arhitekt, bo kot podžupan delal na področju okolja, prostora in gospodarstva.

Noče pa napovedati ali izpostaviti nobenega projekta, ki ga želi izpeljati na novi funkciji. “Najprej moramo natančneje definirati področja delovanja, narediti analizo ter predlagati nove strategije in projekte v dobro mesta.

Za zdaj vsi nepoklicno
Za zdaj bo Kancler svojo funkcijo opravljal nepoklicno, tako kot preostala podžupana Milan Mikl in Janez Ujčič, vendar že napoveduje, da je vodenje njegovega resorja zelo obsežno in da se lahko problemom v celoti posveti le kot poklicni podžupan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.