Slovenija
687 ogledov

Od Ljubljane do Karavank: 109 kilometrov kolesarskega veselja

Ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za infrastrukturo
Ministrstvo je prižalo zeleno luč 109 kilometrov dolgi povezavi med Ratečami in Ljubljano. Do septembra se kolesarjem obeta bolj prijazna prometna infrastruktura.

Na ministrstvu za infrastrukturo so 109-kilometrsko povezavo med Ratečami in Ljubljano začeli načrtovati na pobudo svojih dveh sodelavcev, Jožeta Talerja in Milene Černologar Radež, ki sta tudi navdušena kolesarska popotnika. Pri načrtovanju pa jim gre na roko tudi nov Pravilnik o prometni signalizaciji, na podlagi katerega bo zdaj prvič uporabili prometno signalizacijo za označitev smeri kolesarskih povezav in prometnih ciljev s kažipoti in kažipotnimi tablami v enotni rdeči barvi.

Povezava, za katero trenutno pripravljajo elaborat, naj bi potekala že po obstoječih kolesarskih poteh in cestah, ki so z vidika prometne varnosti in prometnih obremenitev za kolesarski promet primernejše. Kolesarji se bodo podali skozi enajst občin, in sicer Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Bled, Gorje, Radovljica, Naklo, Kranj, Šenčur, Medvode in Ljubljana.

Na poti pa se bodo kolesarji peljali čez središča krajev ter naravnih in kulturnih znamenitosti. Zagotovo bo vključen center Kranjske Gore, stari center Jesenic, Blejsko jezero, Radovljica, romarsko središče Brezje, stari center Kranja, Smlednik, golf igrišča pod Šmarno Goro, viseči most v Vikrčah in na koncu še ljubljansko Tromostovje.

Znak  | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo Ministrstvo za infrastrukturo

V naslednjem letu še od Ljubljane naprej!

Projekt pa naj bi skušali izpeljati do tedna mobilnosti, ki poteka v septembru. Do konca leta naj bi označili še kolesarske poti od Ljubljane do mejnega prehoda Brežice. In v naslednjem letu do Maribora oz. avstrijske in madžarske meje ter do Kopra oz. meje s Hrvaško in Italijo.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 22:36 04.avgust 2016.

    Pa pizde asfaltirajte tistih 100 metrov v IC Trzin in Trzinom ! Banda hoštaplerska !

  • Žurnalček 22:34 04.avgust 2016.

    Označili bodo že obstoječo pot in ceste , ki si so jih kolesareji že sami izbrali! Vi seronje boste kaj naredel ?? Zapravil 40 kil € za usrano malanje tabel ! Vsakemu kolesarju popotniku GPS pove to , kar vi ...prikaži več mislite , da morate nafarbat na table ! CRKENTE in se rajši spravte flikanju teh cest in poglejte si EVROPSKO SRAMOTO v Šmartnem pod ŠG. To cesta ??? Ja , v Tađikistanu , ma kaj v Tađikistanu , v Mongoliji med dvema vasema 1600km od Ulan Batorja !

  • AnzeSmolej 06:31 03.avgust 2016.

    V bistvu ne bodo delali novih kolesarskih poti ? Samo nove table za 40k€? To bi lahko naredili tudi z brezplačno aplikacijo za telefone za nekaj €.