Slovenija
14 ogledov

Od Mure bodo zahtevali milijone

22_09_09_mv_delavec_mura_stavka Žurnal24 main
Tožbenih zahtevkov bo za okoli 50 milijonov evrov, pričakujejo pa, da bodo skoraj zagotovo iztožili polovico, pravi odvetnik delavcev Mure Borut Soklič.

"Tožba je pripravljena, čakamo samo še, da sodišče izda sklep o preizkusu terjatev, kar je predpogoj, da se tožba vloži. Računamo, da se bo to zgodilo v roku 14 dni," nam je povedal Soklič. Tožbo so z osnovne, ki je zajemala izplačilo plač nekdanjim delavcem Mure oziroma priznanje terjatev, razširili še na nekatere druge pravne podlage. Zato bo tudi končni tožbeni znesek precej višji, kot je bil na začetku.

Katere so te nove pravne podlage, Soklič ni želel izdati, po njegovih besedah pa bo celotna tožba težka okoli 50 milijonov evrov. Od tega okoli polovico predstavljajo tožbeni zahtevki za izplačilo plač prek 1.600 delavcem, kolikor jih zastopa njegova pisarna.

Pri tem je poudaril, da poskušajo v tožbi doseči tudi, da se nekdanje muraše prizna kot prednostne upnike in pričakujejo, da bodo v delu tožbe, ki zahteva poplačilo plač, stoodstotno uspešni. "Tožba preostanka bo stvar pogajanj. Mura se na začetku ni bila pripravljena poravnati, zdaj pa pričakujemo, da bo Mura pristala na pogajanja," pravi Soklič in dodaja, da bo izplačilo tožbenih zahtevkov izključno v denarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.