Slovenija
38 ogledov

Od občine k državi

plato, karavanke Andraž Sodja
Jeseniški policisti na Karavanke.

Jeseniškim policistom se obeta selitev, najverjetneje v prostore na nekdanjem mejnem prehodu Karavanke. Policisti namreč že nekaj časa delajo v povsem dotrajanih prostorih v središču mesta, kjer praktično nimajo več niti potrebnih delovnih pogojev.

Najceneje je domače

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) se zato nagiba k temu, da bi policistom uredili nove pisarne kar tam, kjer ima država veliko opuščenih prostorov in površin. “To bi bila racionalna in ekonomična rešitev, saj moramo za zdaj plačevati najemnino občini. Prav tako nimamo finančnih sredstev za gradnjo novega objekta,” poudarjajo na MNZ. Krajani si sicer želijo, da bi policisti ostali v središču mesta.

Komentarjev 1
  • graff 15:29 12.september 2012.

    Bivši mejni prehod Karavanke, se po pogojih dela, prostorih in opremi, vizavi ostalim policijskim postajam v SLO primerja enako, kot hotel Kempinski (Palace) v Porotorožu v primerjavi z Turistom v Ljubljani.Tam je ogromno, komunikacijsko opremljenih pisarn, garederob, garaž, nadstreškov, ...prikaži večov, posebnih prostorov itn. Če dodamo še opuščene carinske prostore, si boljših delovnih pogojev tudi omisliti ne moremo. Osebno bi ukinil tudi turistično policisjko postajo Kranjska Gora in na Karavankah združil potrebe po policiji za vse tri občine, to je Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora.V Kranjski gori v celem letu registrirajo toliko kaznivih dejanj, kot jih v času turistične sezone v Kopru ali Piranu v 14. dneh, a plačani so enako, ne glede na količino in zahtevnost dela.Pozdravljam in podpiram pametne predloge, kot je selitev jeseniške policijske postaje na Karavanke.