Slovenija
20 ogledov

Od petka po novem

Ob nujnih primerih bo treba od petka po 20. uri pomoč poiskati v bolnišnici. (Fo Žurnal24 main
Nujna medicinska pomoč. Nezadovoljstva med zaposlenimi ni. Organizacija boljša za paciente.
Drugod nestrinjanja
Ptuj, Maribor
. Poročali smo že, da se zaradi novih določil ministrstva za zdravje o preselitvi nočne dežurne službe iz tamkajšnjega ZD v ptujsko bolnišnico jezijo zaposleni v ZD Ptuj. Trenja pa so nastala tudi v Mariboru, kjer si želi ministrstvo narediti vzorčno organizirano urgenco, kar naj bi pomenilo, da bi bila enota nujne medicinske pomoči, ki zdaj še spada pod mariborski ZD, kmalu del Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

"Naši zaposleni večjega nezadovoljstva zaradi nove organizacije nočne dežurne službe, ki bo zdaj potekala v bolnišnici, niso pokazali. Ko bodo dežurni, se bodo pač peljali na delo v bolnišnico," je za Žurnal24 pojasnil Jože Felkar, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota.

Po pomoč v bolnišnico
Decembra 2010 so se namreč na pobudo ministra Dorijana Marušiča začele dejavnosti za pripravo izvajanja skupne neprekinjene, 24-urne nujne medicinske pomoči (NMP) ZD in Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota. Tako bo po novem NMP zagotovljena med delavniki med 20. in 6. uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa neprekinjeno 24 ur, in sicer ne več v ZD, ampak v bolnišnici.

Še brez svojih prostorov
"Od 1. aprila bo centralna urgentna služba delovala v SB Murska Sobota v Rakičanu v pritličju kirurškega bloka. Namen tovrstne organiziranosti urgence je zagotoviti opravljanje neprekinjenega 24-urnega zdravstvenega varstva s koncentracijo opreme in osebja, ki bo v prostorih urgentne službe v bolnišnici," so sporočili iz uprave SB Murska Sobota. S tem pa se strinja tudi Felkar, ki je dodal, da njihovi zaposleni, ki bodo dežurali v bolnišnici, za zdaj svoji prostorov ne bodo imeli, s časom pa na te računajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.