Slovenija
11939 ogledov

Od polnoči nove cene naftnih derivatov

bencinska črpalka, gorivo
Z jutrišnjim dnem se spreminjajo cene naftnih derivatov izven avtocestnega križa.

Od 21. junija letos so cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva znova regulirane. Kot je bilo že v preteklosti, se cene spreminjajo vsakih štirinajst dni. 

Še danes je tako za 95-oktanski bencin treba odšteti 1,620 evra za liter in 1,700 evra za liter dizelskega goriva. Z jutrišnjim dnem naj bi se obe gorivi pocenili. Kot navaja portal MMC, naj bi liter 95-oktanskega bencina stal okoli 1,55 evra, dizla pa 1,65 evra. 

Če boste s polnjenjem rezervoarja počakali do jutri, bi tako lahko v obeh primerih prihranili okoli tri evre. Za 50-litrski rezervoar 95-oktanskega bencina bi namreč po novem odšteli 77,50 evra, za poln rezervoar dizelskega goriva pa 82,5 evra.

Od 21. junija, ko je vlada spet začela regulirati cene pogonskih goriv, so cene obeh pogonskih goriv padle. V obeh primerih bi od jutri dalje za poln rezervoar plačali 10 evrov manj kot ob začetku regulacije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.