Slovenija
70338 ogledov

Od ponedeljka dalje po novem: Šola, lokali in policijska ura

Covid in lokal Profimedia
Strokovna skupina naj bi si prizadevala za to, da gredo otroci v šole in vrtce, omilili bi tudi pravila za odprtje lokalov.

Spremembe bo jutri po poročanju TV Slovenija vladi predlagala strokovna skupina.

Predlagali naj bi, da se prihodnji teden otroci vrnejo v šole in vrtce tudi, če bo država takrat na rdeči stopnji epidemije. V srednjih šolah naj bi pouk potekal po modelu C, izmenično, en teden na daljavo, en teden v šoli.

Strokovna skupina naj bi po poročanju TV Slovenija predlagala tudi odprtje vrtov gostinskih lokalov že, ko so regije v oranžni fazi, pri čemer bi bili lokali lahko odprti do 19.00.

Omilili bi tudi policijsko uro. Že na rdeči stopnji naj bi se posamezniki in člani istih gospodinjstev lahko na prostem gibali tudi ponoči.

Za vse, ki morajo zaradi okuženosti ali stika z okuženim v karanteno, pa predlagajo 100-odstotno nadomestilo plače.

Komentarjev 10
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 06:54 08.april 2021.

    "omilili bi policijsko uro...", a se vi hecate, zdej je policijska ura očitno čisto normalna in se pogovarjajo o omilitvi. Ukiniti je treba plicijsko uro, ker nismo v izrednem ali vojnem stanju. Kakšne neumnosti so to. Klasična pogajalska taktika, daš ...prikaži več nekaj zelo slabega, pa potem mal spustiš, pa ljudje sprejmejo. Pa kje mi živmo, a postajamo Severna Koreja. Faking neverjetno. #MotorkaRevolucija

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:53 07.april 2021.

    Kaj se bodo še spomnili. Ukrepi katere zadnje čase uvja vlada so tako zelo ne logični in brez utemeljitev, da kar kličejo po neupoštevanju. Potem se pa čudijo!

  • mirror 19:47 07.april 2021.

    "Za vse, ki morajo zaradi okuženosti ali stika z okuženim v karanteno pa predlagajo 100-odstotno nadomestilo plače." To pa ne bo šlo. Ne more imeti enake plače kot tisti, ki dela. Dogovor je 80% plače.