Slovenija
38356 ogledov

Odločitev padla: Od ponedeljka dalje še dodatno zaostrovanje

lockdown avstrija Profimedia
Avstrija namerava 27. decembra zaostriti ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Restavracije in lokali bodo lahko obratovali do 22. ure, to velja tudi za silvestrovo, omejujejo pa še število ljudi na dogodkih, je danes sporočila sovodja skupine za usklajevanje Gecko Katharina Reich.

Reichova je pojasnila, da so se glede zaostritve ukrepov strinjali tako na zvezni kot deželni ravni, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Od ponedeljka bodo srečanja, pri katerih ni določenega sedežnega reda, omejena na največ 25 oseb. Pri dogodkih z določenim sedežnim redom bo dovoljeno 500 oseb, ki so cepljene ali prebolele. Dogodki s 1000 osebami bodo možni ob pogoju PC in predložitvi negativnega testa, dogodki z 2000 osebami pa ob izpolnjevanju pogoja poživitvenega odmerka in ob predložitvi negativnega testa. Nujne bodo tudi maske.

Avstrija je ob tem še dodala štiri evropske države na seznam območij, kjer se širi koronavirusna različica omikron. Od 25. decembra bodo na tem seznamu še Velika Britanija, Danska, Nizozemska in Norveška. Potniki iz tega držav morajo v karanteno, izjema velja le za tiste, ki so že prejeli poživitveni odmerek in predložijo negativen izvid PCR-testa.

Komentarjev 9
  • Avatar Ollaliolla
    Ollaliolla 00:33 23.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar jate
    jate 21:53 22.december 2021.

    zdaj pa počakajmo, kaj bi naš hitler ukrenil

  • QSprm 18:39 22.december 2021.

    Fasistoidne nacije od velike nemcije, do italije in spanskih conkvistadorjev se niti ne trudijo vec skrivat svojih sprijenih nagnenj, ki jih imajo v genih. Brezglavo norenje korona terorizma je na las podobno sceni iz 40ih let prejsnjega stoletja. Zakaj niste ...prikaži več nicesar ukrenili ob vseh grozodejstvih je bilo vprasanje po koncu prejsnje in bo zgleda tudi po koncu te grotesken predstave nekrofilnih fanatikov.