Slovenija
32 ogledov

Od ponedeljka na cesti več policistov

Policist Sabina Gosenica
Slovenska policija se bo med 10. in 16. septembrom vključila v evropsko usklajen nadzor uporabe varnostnih pasov ... in preverjala upoštevanje drugih prometnih predpisov.

Pod okriljem Evropske zveze prometnih policij TISPOL bo nadzor nad uporabo varnostnih pasov potekal vse do nedelje, policisti pa bodo po vsej državi intenzivneje preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnim pasom in ali pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme.

Policijske uprave bodo v tem času opravile tudi krajše nadzore uporabe varnostnih pasov pri voznikih in potnikih v tovornih vozilih ter avtobusih, poseben poudarek pa bo na prevozih otrok, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Lani 22 mrtvih zaradi neuporabe pasu

Namen usklajenega nadzora je poleg zmanjšanja števila smrtnih žrtev tudi vplivati na zavedanje voznikov in potnikov, da lahko uporaba varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov bistveno prispeva varnosti in prepreči telesne poškodbe zaradi naglih zaviranj ali udeležbe prometnih nesrečah.

Po podatkih policije je lani na slovenskih cestah umrlo 15 voznikov in sedem potnikov, ki med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu, v letošnjem letu pa jih je do konca avgusta umrlo 15 oseb.

Komentarjev 3
  • graff 18:54 10.september 2012.

    boskre / včeraj, 14:17Bimbo, najprej preberi, če znaš sploh brati, za kakšno akcijo gre, potem, pa če ti to uspe in teksta še vedno ne boš kapiral, se javi najbližji psihiatrični ustanovi.

  • esimslo 20:01 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro

  • boskre 14:17 09.september 2012.

    Seveda, dobr poglejte, če so vsi pripeti! M*jmuni jedni, kaj če bi raj preverili sposobnosti 65+ starih voznikov, kateri naredijo največ peesd*rij na cesti? 60+ v nasprotno smer, 70+ zbil kolesarja, 65+ spregledal, 68+ ni opazil, ... prekleti inkasantje, kle ...prikaži več mi bodo kri pil za pas, mem pa pič na pol slep upokojenc, je pa vse ok, KER JE PRIPET! Da ni mogoče kr prbit na sedež!