Slovenija
10 ogledov

Od prijave komisiji "nobenih sprememb"

urška bačovnik janša, janez janša Anže Petkovšek
Na dan, ko je 50 poslancev petih strank v DZ vložilo predlog za izvolitev Janeza Janše za predsednika vlade, je slednji najel novo dolgoročno posojilo, poroča Dnevnik. V kabinetu premiera so navedeno zanikali.

Po podatkih Dnevnika sta aktualni premier Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša 25. januarja z avstrijsko BKS Bank AG podpisala pogodbo o najemu 125 tisoč evrov vrednega posojila, zanj pa zastavila stanovanje na Mesarski cesti v Ljubljani, ki sta ga septembra 2010 kupila za 325 tisoč evrov.

"Predsednik Vlade RS Janez Janša je podatke o svojem premoženju in dohodkih objavil že v času pred volitvami in jih v skladu z zakonom posredoval tudi protikorupcijski komisiji. Od takrat ni prišlo do nobenih sprememb," pa so pisanje za Delo zanikali v kabinetu premiera.

Posojilo v Avstriji

Kljub temu, da ima BKS Bank AG več poslovalnic v Sloveniji, sta posojilo najela v celovški poslovalnici. Novo posojilo bo za premierja, ki ima poleg hiše v Velenju in stanovanja v Ljubljani še nepremičnino v Bovcu in podedovano zemljišče v Žalni, pomenilo dodatno finančno breme.

Pred lanskimi parlamentarnimi volitvami je razkril, da Unicreditu odplačuje posojilo z obrokom 1.100 evrov mesečno, kar pa je glede na julijsko plačo (prejel je nekaj več kot tri tisoč evrov) ena tretjina.

Najel za pol milijonov posojil

Po Dnevnikovih izračunih pa bo moral k temu obroku prišteti še odplačilo novega posojila, in sicer od 850 do 900 evrov, kar pa znaša skoraj dve tretjini njegove plače. V oči bode tudi podatek, ki ga je Janša javno pojasnil decembra lani. Dejal je namreč, da posojilo, ki je bilo najeto za stanovanje na Mesarski ulici, plačuje njegova soproga, mesečni obrok pa naj bi znašal polovico njene plače, okrog 1.800 evrov. Če zakonca nista vzela posojila zato, da bi poplačala stara posojila, sta v dveh letih najela za 442 tisoč evrov posojil.

Komentarjev 22
  • izvedenec 12:00 11.avgust 2012.

    komunisti pa ne rabijo kreditov, ker itak dovolj pokradejo

  • Veteran 23:14 10.avgust 2012.

    Banda lažnjiva novinarska, ki se pusti diregirati, sram vas bodi. Pišite raje o Kučanovi in Stanovnikovi penziji, ki si je prislužil s povojnimi čistkami. Pišite o konjskemu mešetarju Jankoviću, ki je okradel že dober del Ljubljane in vas plačuje, da ...prikaži več pišete o kreditih. Upam, da vas bodo čim prej umaknili. Pokvarjeni je večji del novinarjev in tisti ki ni pa je brez službe.

  • bojovi 22:50 10.avgust 2012.

    Ja jasno da zanika. Gologlavec ne bo nikoli ničesar priznal. Kaj pa pričakujete od lažnjivca in hinavca.