Slovenija
66 ogledov

Od računalnikov na drevesa

Pustolovski park na Straži je namenjen družinam z otroki. (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Pustolovski park. Gradbeno dovoljenje je, uporabnega še čakajo.

Bled. Na blejski Straži so v soboto odprli pustolovski park, ki je namenjen družinam. Odprt bo do konca oktobra, pozimi bo zaprt, naenkrat pa lahko sprejme sto ljudi.

Park sta postavili podjetji Koren Sports in 3glav adventures, pet plezalnih poti pa omogoča od dve do tri ure zanimivega programa.

To je naš prvi pustolovski park v Sloveniji. Poudarek je na doživljajskem popotovanju na plezalni poti, ki je speljana skozi gozd, s katerim želimo družine privabiti v naravo, otroke pa stran od računalnikov. Poleg tega jih bomo z različnimi zgodbami opozarjali na okoljske probleme, saj bomo vsako leto gostili eno od ogroženih živalskih vrst – letos gostimo orangutana,” je pojasnil Matija Koren.

65 plezalnih elementov je v pustolovskem parku, prilagojeni so otrokom od četrtega leta.

 

Novost za boljši obisk
Postavitev parka je stala 200 tisoč evrov, za varnost obiskovalcev pa skrbi deset zaposlenih. “To je dobrodošla novost na Bledu, s katero naj bi se povečal obisk, saj računamo, da bo park na leto obiskalo okoli 20 tisoč ljudi, na poletnem sankališču na Straži, kamor vozi sedežnica, pa jih naštejemo 30 tisoč,” je povedal Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled.

Za pustolovski park so morali pridobiti gradbeno dovoljenje, uporabnega pa pričakujejo v naslednjih dneh. “V Evropi noben tak park nima gradbenega dovoljenja, pač pa le dovoljenje za poseg v naravno okolje. Mi smo za pridobivanje dovoljenja za blejskega potrebovali tri leta,” je dejal Koren.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.