Slovenija
145 ogledov

Od šlamparije v Šanghaj

Ministrstvo za zunanje zadeve Ivan Zupič
Drago Napotnik. Vpleten v zamudo, premeščen na Kitajsko.

Napad. "Drago Napotnik bo 15. januarja začasno premeščen na ministrstvo za zunanje zadeve in napoten na konzulat RS v Šanghaju," so našo informacijo potrdili na zunanjem ministrstvu.

Napotnik je bil, kot smo poročali v začetku septembra, udeležen v "nezaslišani šlampariji uradnikov na ministrstvu za gospodarstvo", ko so na gospodarskem ministrstvu zamudili rok, v katerem bi morali Sodišču Evropske unije (EU) odgovoriti, ali bodo v tožbi Simobila proti Evropski komisiji zagovarjali svoja stališča. Napotnik je kot direktor direktorata za notranji trg poskrbel, da je predlog kar en mesec prepoznega odgovora Sodišču EU podpisal nekdo drug.

Na ministrstvu so takrat povedali, da "ugotavljajo razloge za zamudo", in dodali, da "ni bil sprožen noben drug postopek notranje preiskave". Dodali so, da "v ozadju zamude ni bilo skritih razlogov, ki bi lahko koristili 
Simobilu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.