Slovenija
3759 ogledov

Maše so od sobote znova dovoljene, takšna so nova pravila

Cerkev maša kristjani Profimedia
Takšne omejitve od sobote dalje veljajo za verske obrede.

Vlada je v Odloku o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Republiki Sloveniji uredila začasno omejitev kolektivnega uresničevanja verske svobode na primerljiv način, kot so začasno omejene dejavnosti trgovin oziroma knjižnic, tj. ob upoštevanju zdravstvenih oz. varnostnih omejitev. Odlok bo začel veljati v soboto, 19. decembra. 

Verske skupnosti morajo tako zagotoviti:
– minimalni možni stik med člani cerkva oziroma drugih verskih skupnosti,
– redno prezračevanje ali ustrezno ventilacijo verskih objektov, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda,
– obvezno nošenje zaščitnih mask,
– razkuževanje rok za člane cerkva oziroma drugih verskih skupnosti ob vstopu in izstopu iz verskih objektov, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda.

Pri tem se smiselno upoštevajo vsa splošno veljavna higienska priporočila ministrstva, pristojnega za zdravje, in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva in NIJZ.

Omejitev 30 kvadratnih metrov

Število oseb v zaprtih prostorih je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posameznega udeleženca oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva, ki lahko sedijo skupaj. Razdalja med osebami mora biti 1,5 metra, razen če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva.

Če je verski objekt manjši od 30 kvadratnih metrov, se število oseb omeji na enega verskega uslužbenca in udeleženca oziroma več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • jurij2 10:50 18.december 2020.

    Kako naj grem k masi ce vec nimam masnih solnov in ne masega gvanta.mam denar kupit si jih pa ne morem.ker so šolni kuzni.

  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:20 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • compracu 07:32 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks