Slovenija
19 ogledov

Od Šrota zahtevajo 13,3 milijona evrov

Boško Šrot naj bi Pivovarno Laško oškodoval za več milijonov evrov. (Foto: arhiv Žurnal24 main
Pivovarna Laško potrdila vložitev tožbe zoper Boška Šrota in družbo Atka-Prima. Od toženih strank zahtevajo dobrih 13 milijonov evrov. Napovedujejo tudi možnost vložitve dodatnih tožb.

V Pivovarni Laško so pritrdili, da so včeraj skladno s sklepom skupščine delničarjev z dne 16. julija lani pri Okrožnem sodišču v Celju vložili odškodninsko tožbo zoper družbo Atka-Prima, d. o. o., in Boška Šrota.

Celoten obseg škode še ni znan
"Z odškodninsko tožbo Pivovarna Laško od toženih strank zahteva plačilo odškodnine v višini 13.336.488,76 evra s pp iz naslova oškodovanja Pivovarne Laško, d. d.  zaradi poslov v letih 2008 in 2009. Obstaja možnost, da bo Pivovarna Laško iz naslova oškodovanja v prihodnosti vložila še dodatne odškodninske tožbe, saj celoten obseg škode, ki jo je utrpela, tudi zaradi še nedokončanih sodnih postopkov, v tem trenutku še ni znan," navajajo.

Od Šrota in njegove družbe Atka-Prima bodo tako zahtevali povrnitev škode, ki ji je bila povzročena z izčrpavanjem družbe zaradi menedžerskega odkupa. Pričakovati je, da bodo tožbe vložile še druge družbe iz skupine, denimo Pivovarna Union in Radenska.

Revozorji: Posli so bili nepotrebni
K odločitvi za vložitev tožbe je pripomogla posebna revizija vodenja poslov skupine Pivovarna Laško, objavljena marca lani. Revizorji so se osredotočili na posle z delnicami Infond Holdinga, Thermane Zdravilišča Laško, Premogovnika Velenje. Preverili so tudi posojila, ki so jih dajale Pivovarna Laško, Radenska in Pivovarna Union, ter posle, povezane z nakupom prodajnih opcij za delnice Istrabenza. Ugotovili so, da so bili prav vsi pregledani posli poslovno nepotrebni, poslovodstva odvisnih družb pa so delovala na podlagi "ustnih navodil" Boška Šrota. Več podrobnosti glede poslov, ki so jih pregledovali revizorji BDO revizije, preberite v članku Pivovarna toži Šrota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.