Slovenija
10 ogledov

Od štirih provid dela le ena

Ne vozi, kuha, je menda pisalo na nekaterih policijskih vozilih, opremljenih s s Žurnal24 main
Notranje zadeve. Piarovce selili, policijska vozila čakajo na popravilo.

Policija. Od treh mariborskih vozil, opremljenih s sistemom provida, trenutno dela samo eno, so potrdili na policiji. V Ljubljani je delež delujočih še nižji: od štirih vozil s provido trenutno dela samo eno. Eno od pokvarjenih vozil ima prevoženih 330 tisoč kilometrov in se še niso odločili, ali ga bodo popravili, pri dveh škoda octaviah pa gre za sistemsko napako na providi in policisti čakajo serviserja iz tujine. Na policiji dodajajo, da opravljajo nadzor tudi s providami, namenjenimi za nadzor meje.

Neuradna vrsta čakajočih
Policijo smo vprašali po naštetih podatkih, ker so se v zadnjih dneh razširile neuradne informacije, po katerih naj bi na servisiranje čakalo več policijskih vozil kot po navadi. Vzrok naj bi bilo varčevanje. Na servis naj bi čakalo več terenskih avtomobilov v Mariboru in ob hrvaški meji, vrsta motorjev v Ljubljani in druga vozila.

Približno 4.400 evrov stroškov je nastalo pri selitvi odnosov z javnostmi.
Petra Škofic, MNZ

Na policiji so potrdili, da dlje stojita dva terenska nissana v Kopru, ki ju bodo morda odpisali. Zatrdili pa so, da vozila servisirajo redno in brez večjih zapletov.

Selitev v centrali
Medtem ko naj bi imeli policisti težave z denarjem za tekoče vzdrževanje, pa naj finančnih težav na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) ne bi bilo. Pred nedavnim so v stavbi na Štefanovi ulici v Ljubljani selili službo za odnose z javnostmi MNZ in sektor za odnose z javnostmi Generalne policijske uprave. Pri tem so “stroški brušenja in lakiranja parketa, slikopleskarska dela, izdelava pregradne stene z vrati in drobna popravila znašali približno 4.400 evrov”. Stroški so povezani z rednim vdrževanjem, saj prostori že dolgo niso bili vzdrževani, je pojasnila Petra Škofic z MNZ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.