Slovenija
37 ogledov

Od zdaj bo sporazumevanje lažje

Žanova usoda (drugi z leve) se je dotaknila člana Lions kluba Bled Golf, tako da Žurnal24 main
Dobrodelno. Člani Lions kluba Bled Golf učencem OŠ Dragotin Kette darovali 15 komunikatorjev.

Ko je Smpad Vladikovič, član Lions kluba Bled Golf, na zdravljenju v Dolenjskih Toplicah spoznal tam zaposlenega Žanovega očeta, se je odločil, da bodo v klubu pomagali otrokom iz novomeške Osnovne šole (OŠ) Dragotin Kette – otrokom, kot je Žan, ki ne morejo ne govoriti ne pisati.

Na dobrodelni veleslalomski tekmi Lions Ski Open na Krvavcu, na katero so povabili lionse iz vse Slovenije, so, kot je povedal Urban Centa, zbrali 15 tisoč evrov, s katerimi so kupili 15 komunikatorjev – ti stanejo od nekaj sto do tisoč evrov. “Komunikatorji bodo bistveno olajšali sporazumevanje otrok z vzgojitelji, starši in okolico. Za naše učence bo to nova kakovost, za katero imajo možnost le redke šole s prilagojenim programom,” je povedala ravnateljica Vida Marolt. Kot je dodala, se bodo morali za uporabo komunikatorjev, s katerimi otroci povedo svoje želje, še izobraziti, potrebna bo pomoč logopedov, ne bo pa šlo niti brez tesnega sodelovanja s starši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.