Slovenija
19 ogledov

Oddajte glas podpore za zaposlitev mladih

mladi, brezposelni, protest, delo
1/5
Žurnal24 main
Zaposlitev je glavni pogoj za ustrezen prehod posameznika iz obdobja odvisnosti od staršev v obdobje neodvisnosti.

"Odgovor države na trenutno krizo bi moralo biti vlaganje v mlade, saj to pomeni vlaganje v prihodnost!" menijo v Mladinskem svetu Slovenije, kjer se trudijo, da bi javnost ozaveščali o problematiki zaposlovanja mladih.

Glasove podpore bo mogoče oddati na več lokacijah po Ljubljani in večjih krajih po Sloveniji ter na spletni strani www.avtonomen.si.

Fotografije današnjega shoda si oglejte v GALERIJI.

S tem namenom bodo marca zbirali glasove podpore mladim ljudem, ki so sposobni in željni dela.

"Pričakujemo podporo ljudi, ko kličemo k odgovornosti tiste, ki imajo odgovornost bedeti nad sistemom. Pozivamo vse, da oddajo svoj glas podpore za izboljšanje zaposlenosti mladih!" nas je k oddaji glasu povabila Sara Drašković.

Zaposlitev je pogoj za avtonomijo mladih

Položaj mladih pri vstopu na trg dela je bistveno zaznamovan s slabo povezavo med izobraževalnim sistemom in trgom dela, menijo v Mladinskem svetu Slovenije.

Za zbiranje javne podpore so se odločili zato, ker menijo, da gre pri zaposlovanju mladih za izziv vseh in ne le za problem mladih.

"Prepričani smo, da je trenutek idealen za vrednotenje sistema izobraževanja in ukrepov zaposlovanja, ki najbolj neposredno vplivajo na mladega človeka in njegovo nadaljnjo aktivnost v družbi."

"Mladi smo zelo prilagodljiv in izobražen del trga delovne sile, vendar so naše zaposlitve večinoma negotove, slabše plačane in sklenjene s pogodbami za določen čas," je povedala Draškovićeva in dodala: "Slovenija mora ustvarjati nova in kvalitetna delovna mesta."

Otvoritev bo prežeta z glasbo in šalami. Zabavali vas bodo Tinkara Kovač, Ana Marija Mitič in Zlatko.

Začetek zbiranja glasov 1. marca ob 17. uri
"Ker je brezposelnost mladih izziv vseh skupaj in ne le problem mladih, bomo na Mladinskem svetu Slovenije v torek, 1. marca, ob 17. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani uradno začeli zbiranje glasov podpore," je povedala Draškovićeva.

Javni shod bodo začeli na Trgu mladinskih delovnih brigad, udeleženci shoda pa bodo s seboj na Prešernov trg (preko Aškerčeve in Zoisove ceste ter Brega) pripeljali tudi presenečenje. "Gre za mobilno inštalacijo, prek katere bodo udeleženci lahko oddali svoj glas podpore," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.