Slovenija
26 ogledov

Odgovarjal ne bi nihče

Lukšič pravi, da ni odgovoren za razpis, na katerem so Stožice dobile 9,4 milijo Žurnal24 main
Javni razpis. Lukšič je s prstom pokazal na Gjerkeša, ta pa je udarec vrnil.
Zahtevka še ni
Nakazilo. Mestna občina Ljubljana še ni zaprosila MŠŠ, naj ji nakaže 9,4 milijona evrov, ki jih je dobila na razpisu. Verjetno bo to storila po današnji seji, ko bo mestni svet potrdil poročilo o Stožicah.

Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) nosi odgovornost za ta razpis, ker je organ upravljanja evropskih sredstev,” se je na interpelaciji zagovarjal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je na tem razpisu za športno infrastrukturo ves denar – 9,4 milijona evrov – namenil stadionu v Stožicah.

V SVLR, ki jo vodi Henrik Gjerkeš, so na to odgovorili: “Za izvajanje javnih razpisov in njihovo vsebino v sklopu izvajanja evropske kohezijske politike so odgovorni tisti, ki razpise pripravljajo, v tem primeru ministrstvo za šolstvo in šport (MŠŠ) in ne SVLR.

Neskladnosti niso ugotovili
Lukšič je ob tem dodal, da je on sprožil postopek za razpis, komisija je pripravila osnutek, potrdila pa ga je SVLR. Zaradi tega ga po njegovih besedah tudi ni mogel prirediti za Stožice, kot so mu očitali opozicijski poslanci.

Za vsebino razpisa je v tem primeru odgovorno MŠŠ. SVLR potrjuje skladnost sofinanciranih dejavnosti z določili kohezijske politike in pri javnih razpisih za sofinanciranje športne infrastrukture takih neskladnosti nismo ugotovili,” je sporočila Nina Omerza iz službe za odnose z javnostmi SVLR.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.