Slovenija
46 ogledov

Odgovoren je Tomas

Lastnika diskoteke Roberta Tomaža Zavašnika, ki je bil obsojen na pet let zapora Žurnal24 main
Pravda. Država, Občina Medvode in Zavašnikova starša niso krivi za Lipo.

Sorodniki deklet, ki jih je 27. decembra 2005 množica ljudi do smrti poteptala pred diskoteko Lipa, ne bodo dobili celotne zahtevane denarne odškodnine v višini 225.900 evrov. Sodnica Martina Zidar je namreč zavrnila del odškodninskih zahtevkov (gre za okoli šest tisoč evrov na osebo) zoper Republiko Slovenijo (RS), Občino Medvode ter Mileno in Franca Zavašnika.

Na begu
Robert T. Zavašnik. Čeprav bi se moral na Dobu zaradi povzročitve splošne nevarnosti za pet let zglasiti že junija, je še vedno na prostosti. Kljub razpisani tiralici ga pristojni organi še niso izsledili.

Sorodniki morajo plačati stroške sojenja RS v višini 5.384 evrov, Občini Medvode 4.940 in zakoncema Zavašnik 2.767 evrov. Ali se bodo na odločitev sodnice pritožili, Bojana Potočar, zastopnica staršev, še ne ve: "Po vsej verjetnosti se bomo pritožili, se pa s starši dobimo v kratkem."

Del zahtevka utemeljen
Odškodninsko so odgovorni direktor podjetja Roto Robert Tomas Zavašnik – pred izginotjem se je iz Tomaža preimenoval v Tomasa –, podjetje Roto in Varnostna služba Enigma Bagarić.

Koliko bodo odšteli, še ni znano. Družba Roto, ki je v Lipi opravljala gostinsko dejavnost, je organizirala prireditev, na katero je prišlo preveč ljudi. Za to je odgovoren organizator, ki ni zagotovil niti ustrezne redarske službe. Varnostna služba Enigma Bagarić je imela usodnega večera na kraju dogodka enega samega redarja, ta pa je prišel šele ob 22. uri, torej po nesreči. Poleg tega družba ni imela licence za varovanje ljudi, temveč samo premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.