Slovenija
9 ogledov

Odgovori na vprašanja o slovenskih moških

zurnal bralec Boštjan Tacol
Slovenski moški niso najbolj zadovoljni s svojim življenjem in se obremenjujejo s prihodnostjo.

Pred dnevom mučenikov, ki je 10. marca, je Mediana TGI objavila raziskavo o tem, kaj zanima slovenske moške in kako zadovoljni so s svojim življenjem. Rezultati so pokazali, da je zadovoljnih manj kot polovica moških, natančneje 47,1 odstotka. Na trditev "Rad uživam življenje danes in se ne obremenjujem s prihodnostjo" jih je 43,5 odstotka odgovorilo pritrdilno, kar pomeni, da se jih večina vendarle obremenjuje s prihodnostjo.

Slovenski moški tudi niso preveč pustolovskega duha, saj jih je le 48,1 odstotka odgovorilo, da imajo radi pustolovščine. Po drugi strani pa zelo radi povedo svoje mnenje (56,1 odstotka), ne glede na to, kako njihova okolica to sprejme. 74 odstotkov se jih trudi slediti napredku tehnologije, le 17,3 odstotka pa jih pravi, da gredo zvečer zelo radi v lokal.

Najbolj jih zanimajo aktualni dogodki

Med obiskovanjem spletnih strani slovenski moški najprej iščejo aktualne dogodke doma (77,9 odstotka), nato aktualne dogodke po svetu (70,5 odstotka) in lokalne novice (57,5 odstotka). Med temami, ki moške zanimajo, so še filmi, šport in rekreacija, zdravje, znanost in tehnika, kronika, zgodovina in avtomobilizem.

Politika ni tema, ki bi moške zelo zanimala, saj jih je kar četrtina dejala, da jih sploh ne zanima. Kar 62,5 odstotka moških trdi, da ne razpravljajo pogosto o politiki. Oddaje o politiki posluša 46,7 odstotka slovenskih moških, v tisku pa politične novice redno prebira 31,9 odstotka moških.

Komentarjev 1
  • dragec 13:41 07.marec 2014.

    Kaj pa impotentni SSDSS ovci,oni se obremenjuh+jejo s perteklostjo