Slovenija
646 ogledov

Odhaja Stres na Madagaskar?

Anton Stres Saša Despot
Na Madagaskarju bi poučeval na teološki fakulteti in pomagal Pedru Opeki pri človekoljubnem delu.

Upokojeni nadškof Anton Stres najverjetneje odhaja na Madagaskar. Informacijo so za Dnevnik potrdili v Misijonski družbi sv. Vincencija Pavelskega.

Po nekaterih informacijah naj bi na Madagaskarju poučeval na teološki fakulteti in svojemu znamenitemu sobratu, lazaristu Pedru Opeki pomagal pri njegovih človekoljubnih projektih.

Ali bo na Madagaskar zares odpotoval, pa je odvisno od "dogovora" s Svetim sedežem. Po podatkih Misijonskega središča Slovenije na Madagaskarju deluje največ slovenskih misijonarjev, še poroča časnik.

Kje je Stres trenutno, Večer uradno ni mogel izvedeti. Jim je pa eden izmed teologov lazaristov povedal, da je nekje v tujini, a da ni več na Hrvaškem. Na ljubljanski nadškofiji so pojasnili, da od avgusta ne spremljajo več dejavnosti upokojenega nadškofa. Kolikor pa jim je znano, naj bi bil v enem izmed evropskih univerzitetnih središč.

Spomnimo, da je Stres moral odstopiti v začetku avgusta, bil pa naj bi objektivno odgovoren za zlom mariborske nadškofije.

Komentarjev 4
  • ennanova 10:03 25.september 2013.

    Zakaj je desnica boljša od levice, ali o neverjetni učinkovitosti levega neoliberalizma (Boris Jereb)Idiotske trditve o stricih iz ozadja so na ta način za marsikoga dobile celo potrditev, saj se je za nazaj izkazalo, da je šlo pri protestih ...prikaži več za močan refleks proti določeni politični opciji. In to kljub nenehnim trditvam o pokvarjenosti vseh opcij in o nesmiselnosti levo-desne politične delitve. Je pa še nekaj pomembnejšega, in sicer, …http://za-misli.si/kolumne/ostali-avtorji/1197-zakaj-je-desnica-boljsa-od-levice-ali-o-neverjetni-ucinkovitosti-levega-neoliberalizma-boris-jereb

  • ennanova 09:24 25.september 2013.

    Prepričanost Alenke BratušekV kaj je torej prepričana in zakaj je njena prepričanost pomembna za vse nas? …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1198-prepricanost-alenke-bratusek

  • aldapani 09:18 25.september 2013.

    Kaj bo pa tam počel sej tam ni kaj za lastninit