Slovenija
420 ogledov

Odjava "obogaten postopek"

Na upravni enoti je odjava vozila najcenejša.

"Na Ljubljanski potniški promet (LPP) sem šel odjavit star avto; cena odjave je bila 9,20 evra,” pravi bralec, ki je zatem na upravni enoti (UE) izvedel, da bi tam plačal 3,20 evra. “To pomeni, da imajo LPP in verjetno tudi drugi oderuške cene,” dodaja.

Na UE Ljubljana so pojasnili, da stranka za postopek odjave avtomobila plača takso 3,88 evra: "Za postopek odjave, opravljen pri pooblaščeni organizaciji za tehnične preglede vozil, se taksa ne plača, vendar organizacije zaračunajo stroške za svoje storitve."

Na LPP, kjer zaračunajo 9,22 evra, so razložili, da gre “za večplasten in obogaten postopek”; stranka ima pri njih možnost deponirati tablice, nekatere podatke je treba zbirati in jih posredovati okoljskemu ministrstvu, postopki potekajo v programih, ki jih je treba v skladu z zakonom nadgrajevati in vzdrževati, podatke pri vsakem postopku pa arhivirajo pet let. V ceno med drugim vključujejo še za stranke ugoden deloven čas (od 6. ure do 20.30 ob delovnikih in od 7. ure do 13.30 ob sobotah), celovito ponudbo “vse na enem mestu” in vzdrževanje kakovosti 
procesov.

"Cene oblikujemo na podlagi cen na trgu," pravijo v LPP in dodajajo, da za tehnične preglede in postopke v zvezi z registracijo ne prejemajo nikakršnih državnih subvencij. Poudarjajo še, da so v Ljubljanski urbani regiji v primerjavi z drugimi ponudniki podobnega statusa, kot so sami, najcenejši. Lani so opravili 6.700 odjav vozil iz prometa, do 13. 
decembra letos pa 5.628.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.