Slovenija
32 ogledov

Odjava od SMS LPP? To pa ne!

"Mene moti princip. Občutek imam, kot da sem včlanjena v neki klub." Tako je pot Žurnal24 main
Kako se prijavim? LPP bus info. Potnik, ki želi izvedeti, kdaj bo na njegovo postajo pripeljal avtobus, na številko 2929 pošlje SMS s ključno besedo LPP in številko postajališča. Uporabnik nato od LPP prejme povratno SMS s časi prihodov. 
Cena. Storitev stane 21 centov za vsako SMS-sporočilo.

Bralka se je želela odjaviti od SMS-sporočil o prihodih in odhodih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), a so ji na LPP dejali, da to ni možno, češ da pri njihovi storitvi, imenovani LPP bus info, “ne gre za prijavo v sistem, pač pa samo za strinjanje s pogoji”.

Uporabnik se za storitev namreč prijavi tako, da pošlje SMS-sporočilo, v katerem privoli v splošne pogoje LPP. Vendar pa je bila v splošnih pogojih še prejšnji teden omenjena tudi odjava, in sicer je bilo zapisano, da je potrdilo o odjavi iz sistema brezplačno. To določilo so na LPP po našem poizvedovanju iz pogojev izbrisali.

S kakšno terminologijo LPP tukaj operira, je drugotnega pomena.
Nataša Pirc Musar, informacijska pooblaščenka

Pod lupo pooblaščenke
"Uporabnik dejansko dobi le odgovor na svoje SMS-sporočilo in se ne prijavlja v sistem, temveč se prvič le strinja s pogoji storitve, zato odjava kot taka ne obstaja,” so tudi nam pojasnili na LPP. Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pa je poudarila, da ni pomembno, ali LPP “včlanitev” imenuje prijava ali strinjanje s pogoji. Bralka ima po njenih besedah v vsakem primeru, četudi jo LPP obvešča le na njeno zahtevo, pravico zahtevati vsaj izbris iz zbirke osebnih podatkov. Zato Pirc Musarjeva napoveduje ukrepe, če LPP bralke ne bo odjavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.