Slovenija
13 ogledov

Odjemalec toži Elektro

Po akciji za vračilo preplačane elektrike tokrat na udaru nadomestilo Elektra Go Žurnal24 main
Elektro Gorenjska. Zaradi stroškov vodenja računa na zagovor na sodišče.

O tem, ali distribucijska podjetja smejo zaračunavati stroške vodenja in izdaje računa, bo odločalo sodišče.

Iz malega milijoni
Zmnožek. Elektro Gorenjska ima več kot 80 tisoč odjemalcev. Če se izkaže, da ima prav odjemalec, lahko sledi plaz tožb v skupni vrednosti več kot dva milijona evrov plus zamudne obresti, poleg tega pa bi moral Elektro Gorenjska v primeru izgubljene tožbe plačati sodne takse in stroške odvetnika.

Tožba za 26,70 evra
Zaradi zaračunavanja stroškov vodenja računa je odjemalec Marko Čop zoper Elektro Gorenjska vložil tožbo. Prek pooblaščene odvetniške pisarne Matoz zahteva vračilo 26,70 evra nadomestil skupaj z zamudnimi obrestmi.

Spomnimo, Elektro Maribor je nameraval tovrstno nadomestilo začeti zaračunavati včeraj, a je po akciji Društva za pravno državo, ki ga vodi Rado Pezdir, od namere odstopil. Takrat smo Pezdirja na to, da tako nadomestilo že dolgo zaračunavajo v Elektru Gorenjska, opozorili mi, odvetnik Franci Matoz pa je že takrat napovedal vložitev tožbe.

Inšpektorji niso našli ničesar
Kot navajajo v tožbi, je Elektro Gorenjska nadomestilo od novembra 2008 zaračunaval brez pravne podlage, saj so splošne pogoje, ki to nadomestilo določajo, sprejeli šele marca 2009. A tudi po tem datumu so po mnenju nični, saj naj bi to bili nepošteni pogodbeni pogoji. Odvetniška pisarna Matoz ocenjuje, da so ta strošek zaračunali ločeno in bili zato v primerjavi cen elektrike ugodnejši, kar je do potrošnika nepošteno in zavajajoče.

Elektro Gorenjska je že pred časom dejal, da tržni inšpektorji, ki so bili pri njih leta 2009, niso ugotovili nobenih nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.