Slovenija
190 ogledov

Odkar je plačljivo, je prazno

Prazno parkirišče Nataša Čepar
Očitki: Občina del javnih parkirišč ukinila, da bi pomagala prijateljskemu podjetju.

Po mnenju številnih voznikov v Kopru primanjkuje brezplačnih parkirnih prostorov. Te dni so v različnih delih mesta ukinili tudi več kot sto javnih plačljivih parkirišč, stiska s parkiranjem je še večja.

Kritiki župana Borisa Popoviča ob tem komentirajo, da gre za še eno v vrsti odločitev, ki gredo na roko občinskemu hišnemu gradbincu, podjetju Grafist. Ta je namreč aprila na svojem zemljišču tik ob središču Kopra začel zaračunavati parkirnino, prej povsem nabito parkirišče pa zdaj sameva. “Na parkirišču je prostora za 700 avtomobilov, a je na njem vsak trenutek dejansko prostih okoli 650 parkirnih prostorov; parkirnina ni oderuška,” je prepričan Anto Guberac. Za uro parkiranja zaračuna pol evra, mesečni abonma stane 20, letni pa 200 evrov.

Občina: Veliko brezplačnih

Na koprski občini očitka o pomoči praznemu parkirišču Grafista ne komentirajo, ne strinjajo pa se z očitkom, da je v mestu premalo brezplačnih parkirišč, češ da so ena od redkih občin, ki ima sorazmerno veliko neplačljivih parkirnih prostorov v bližini mestnega središča. Tudi cene parkiranja na javnih parkiriščih so po njihovem mnenju primerne.

Komentarjev 10
  • Mr.Bean 11:06 31.maj 2013.

    Izven centra Kopra je skrajni čas, da se razmišlja tudi na uresničljiva zastonj parkirišča namesto megalomanskih nepotrebnih objektov.

  • suzana.kos 12:35 22.april 2013.

    Koper itak njihov...vsaj tako se obnašajo...ampak, bo tudi tega enkrat konec

  • izRODEk 22:24 21.april 2013.

    brezplačen si ful drugačen... : )