Slovenija
31 ogledov

Odkril nepravilnosti bivšega vodstva

konstruktor, nadpis Nino Verdnik
Direktor mariborskega gradbenega podjetja Konstruktor Samo Majcenovič je odkril več nepravilnosti pri poslih nekdanjega vodstva. Na podlagi tega je vložil odškodninske tožbe ter izvršilne predloge za terjatve v višini 8,2 milijona evrov.

Konstruktor ima že nekaj časa blokirane račune, od avgusta dalje pa je tudi v prisilni poravnavi. Podjetje delavcem od maja dolguje plače, regres za letni dopust in prispevke pa od aprila naprej. Zahtevajo stečaj, sodišče pa naj bi po tem, ko je prisilni upravitelj Matjaž Polenčič ponovno vložil ugovor zoper vodenje prisilne poravnave in predlagal stečaj, le odločalo o usodi podjetja.

Kot poroča današnji Večer, je Samo Majcenovič odkril več nepravilnosti pri poslih nekdanjega vodstva, oškodovanje družbe pa ocenil na več kot deset milijonov evrov. Nepravilnosti se nanašajo na posamezne posle, ki zadevajo tako nekdanje vodstvo kot investitorje, zato je na sedež družbe povabil kriminaliste. Vložil je odškodninske tožbe ter izvršilne predloge za terjatve v višini 8,2 milijona evrov. Med domnevno spornimi primeri je namignil tudi na oškodovanje družbe v višini okoli 80 tisoč evrov pri preprodaji stanovanja Matjaža Kovačiča, predsednika uprave NKBM. Slednjega za odziv niso uspeli dobiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.