Slovenija
2074 ogledov

Odletel direktor Telekoma

telekom slovenije
1/2
Anže Petkovšek
Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je danes seznanil z odločitvijo predsednika uprave Rudolfa Skobeta o predčasnem prenehanju mandata.

Kot so se sporazumeli, Skobe odhaja z današnjim dnem, do imenovanja novega predsednika uprave bo družbo vodil podpredsednik uprave Tomaž Seljak.

Skobe se je za ta korak odločil zato, ker ne čuti več popolnega zaupanja, ki je potrebno za uspešno vodenje takšne skupine med vsemi deležniki, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma. Predsednica nadzornega sveta Lidija Glavina pa je dejala, da jih je odločitev presenetila, saj je imela uprava in z njo predsednik ves čas njihovo popolno zaupanje.

"Drugi mandat na mestu predsednika uprave Telekoma bi se mi iztekel konec avgusta prihodnje leto, že pred časom pa sem se odločil, da se za nov mandat ne bom potegoval. Po 23 letih dela v skupini Telekom Slovenije in po več kot šestih letih in pol na mestu predsednika uprave verjamem, da je za uspešno vodenje skupine Telekom potrebno popolno zaupanje med vsemi ključnimi deležniki družbe. Tega zaupanja ne čutim več, zato sem se odločil za predčasno prenehanje mandata in za nove izzive," je pojasnil Skobe.

Glavina je poudarila, da kljub presenetljivi novici razumejo in spoštujejo njegovo odločitev. "Skobe je kot predsednik uprave z najdaljšim mandatom v zgodovini Telekoma Slovenije v družbi pustil močan pečat. Telekom Slovenije je danes moderen operater, ki se z izzivi panoge in okolja sooča uspešneje kot primerljivi operaterji doma in v tujini," je dejala.

Rudolf Skobe | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Skobe je vodenje Telekoma Slovenije prevzel septembra 2012, na čelu največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja je nasledil Ivico Kranjčevića. Pred tem je bil direktor Telekomove hčerinske družbe TSmedia.

Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila 715,05 milijona evrov čistih prihodkov, kar je na enaki ravni kot v letu pred tem. Čisti dobiček skupine je dosegel 33,3 milijona evrov, potem ko je bil leto pred tem pri devetih milijonih evrov. Telekom se je lani posvetil digitalizaciji in vstopil v drugo fazo aktivnosti uresničevanja petletne strategije transformacije.

Nedavno so v ospredje prišli posli na Balkanu, v katerih naj bi prišlo do domnevnega oškodovanja družbe za več milijonov evrov. Družba vsebine naročenega forenzičnega revizijskega poročila za obdobje 2007-2015 zaradi poslovne skrivnosti ni razkrila, je pa zagotovila, da je dokumentacijo predala pristojnim organom pregona. Navedla je, da nepravilnosti pri poslih po letu 2015 ni bilo. A v medijih so se medtem začela pojavljati ugibanja o Skobetovi usodi in o njegovem nasledniku.

Za Skobetovega naslednika se je omenjalo nekdanjega šefa Microsofta Slovenija Mateja Potokarja, zdaj Finance pišejo, da je namesto Potokarja v igri Boštjan Napast, šef Geoplina. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • izy 15:22 16.april 2019.

    Potem pa naj še plača vso izgubo planetTV-ja, vrne €€€ za propadel projekt IT-ja, vrne avto za 90keur in odgovorja za posle na balkanu. Aja, mi smo v Sloveniji, dajte mu 500kEUR odškodnine, brez odgovornosti naj zapusti stolček, avto mu ...prikaži veču seveda pripada, za balkanska posla ni kriv in je že direktor oz. svetovalec kje, Petrol, Zavarovalnica, banka, v podjetju dobavitelja Telekoma!