Slovenija
161203 ogledov

Odlične novice glede odpiranja šol

zurnal24.si
Šole bodo v prihodnjem tednu zaprte le v jugovzhodni Sloveniji in v posavski regiji.

Tako kažejo podatki, ki jih je danes objavil NIJZ in na podlagi katerih bo vlada odločala o zaprtju in odprtju šol v prihodnjem tednu.

Prvič doslej naj bi se šole odprle v goriški regiji, medtem ko sta zasavska in obalno-kraška regija znova izpolnili pogoje za odprtje prvih treh razredov šol in vrtcev. Presenetljivo je prav zasavska regija, kjer so šole ta teden zaprte, zdaj izpolnila celo pogoje za oranžno fazo. 

Vlada je sicer večerno sejo na Brdu pri Kranju prekinila, o usodi otrok, ki obiskujejo vrtce, in učencev prve triade iz treh regij, ki so bile pretekli teden obarvane v črno, bo odločala jutri. 

Kot poročajo novinarji 24ur, naj bi vlada razmišljala o ukinitvi preverjanja podatkov na regije in bi odslej gledala na državo kot celoto. To bi pomenilo, da bo naslednji teden vsa država obarvana v rdeče, otroci vseh slovenskih šol iz prve triade pa bi se lahko v torek vrnila v šole.

Covid-19, UKC Maribor COVID-19 V SLO Zdravje Rak in še covid: Kako poteka zdravljenje in kaj je s cepljenjem

Gorenjska se je izognila črnemu scenariju, da bi morali zapreti šole, ki ji je še včeraj grozil, domnevno zaradi visokega števila lažno pozitivnih testov med učitelji. Ali so te številke po negativnih PCR testih popravili za nazaj, še ni znano. 

Jugovzhodna Slovenija, kjer šol doslej še niso odprli, postavljeni kriterij presega le za odstotek, ali se bo vlada odločila, da šole kljuv temu odprejo, ni jasno, je pa manj verjetno. V obratnem primeru, ko je bila pomurska regija odstotek pod kriterijem, so šole odprli in s tem nakazali, da se bodo strogo držali zastavljenih kriterijev. 

Posavska regija je le še 15 odstotkov od zastavljenega kriterija za odpiranje prvih treh razredov šol. 

Vlada naj bi o odprtju ali zaprtju šol odločala ob sredah, prejšnji teden so odločitev prestavili na četrtek, odločali pa bodo na podlagi podatkov, ki smo jih predstavili v članku. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • joze05 11:00 04.februar 2021.

    Kaj je bilo v posavju odprto ko je bila gorenjska in koroška najslabša regija -nič

  • ana19 07:50 04.februar 2021.

    Kako zanimivo, zdaj, ko so se posavci pošteno uprli , se jim je takoj izbolšala epidemiološka slika! Pa kdo vam lahko še verjame???

  • kr_en0 04:28 04.februar 2021.

    Lažnivi Janez Janša vedo sem da so vsi ti kleptomansko pohlepne barabe ki si želijo fanatično kontrolo nad judim.... Naj se jim sodi enkrat že skrajni čas je!!!!!