Slovenija
21 ogledov

Odlični odnosi med Nemčijo in Slovenijo

Karl Erjavec 24-01-12 Boštjan Tacol
Slovenski minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se je mudil na prvem obisku v Zvezni republiki Nemčiji.

Z gostiteljem, nemškim zunanjim ministrom Guidom Westerwellejem, sta izmenjala stališča o dvostranskem sodelovanju med državama ter aktualnih evropskih in mednarodnih temah.

Ministra sta se v pogovoru strinjala, da so odnosi med državama odlični ter izrazila skupen interes za krepitev gospodarskega sodelovanja, posebej na področju transporta in logistike. Izmenjala sta tudi stališča o aktualnih evropskih temah, predvsem ukrepih za odpravo dolžniške krize v Evropi in pripravah na junijski Evropski svet, o čemer imata državi zelo podobna stališča. Izrazila sta skupen interes za stabilnost in razvoj Zahodnega Balkana ter izmenjala stališča o prihodnosti vzhodnega partnerstva ter odnosov z Rusko federacijo, Ukrajino in Belorusijo.

Kot častni govorec se je Karl Erjavec udeležil tudi sprejema, posvečenega 20-obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Zvezno republiko Nemčijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.