Slovenija
26 ogledov

Odločanje o odločenem

Evri evro istockphoto Žurnal24 main
Direktorji javnih zavodov, agencij in skladov so v skladu z uredbo o plačah direktorjev v javnem sektorju dobili dodatek za delovno uspešnost, ki se izplačuje enkrat na leto.

Ta se giblje od 1946 evrov za ravnatelja Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško pa do 5356 za direktorja krške poklicne gasilske enote. Svetniki so predloge potrdili. Prepričani pa so, da odločajo o odločenem, da bi morali o tem sklepati nadzorni sveti, saj sami nimajo vpogleda v delo ravnateljev in direktorjev, menijo pa tudi, da so merila, po katerih se ocenjuje delovna uspešnost, smešna.

60 tisoč evrov nagrad
Osemnajst ravnateljev oziroma direktorjev krških javnih zavodov, agencij in skladov bo kot dodatek za delovno uspešnost prejelo skupno nekaj manj kot 60 tisoč evrov. Ali je to veliko ali malo, svetniki ne morejo presojati, saj nimajo vpogleda v delo direktorjev.

Sporna merila
Po mnenju svetnika Martina Kodriča bi si kdo zaslužil več, kdo morda manj. Jože Habinc dodaja, da imajo vsi ti zavodi nadzorne svete: "Tolkli smo se kot na fronti, da smo stranke potisnile svoje člane zraven, pa naj zdaj sveti prevzemajo odgovornost." Vilma Jan Špiler pa se je odkrito obregnila ob merila, po katerih se deli dodatek. "To, da je direktor realiziral načrt, da je sodeloval na sejah organov ter pravočasno pripravil gradivo, pač ne more biti merilo za uspešnost, saj je to naloga direktorja oziroma ravnatelja, za katero je plačan," je prepričana Jan Špilerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.