Slovenija
19 ogledov

Odločanje tik 
pred zdajci

O podpori Kresalovi se govori, a redki jo izrečejo neposredno. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Volitve. Veliko lokalnih odborov stranke LDS se bo o podpori kandidatoma za predsednika, torej o Katarini Kresal in Blažu Kavčiču, odločalo "zadnji hip", je pred kongresom stranke napovedal Tone Anderlič.
V banki zanikali nakup stavbe NPU
Nakup? “O tem nisem obveščen, če bi to držalo, pa bi bil,” je dejal Klemens Nowotny iz uprave slovenske banke Raiffeisen. Banka naj bi namreč po poročanju Sveta na Kanalu A že 1. junija od Petra Pogačarja odkupila stavbo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na Dimičevi in jo nato za nekoliko nižjo najemnino od trenutne oddala nazaj državi. S tem naj bi se Katarina Kresal izognila nadaljnjim očitkom, da pri najemanju sodeluje s prijateljem. Nowotny je sicer dodal, da je mogoče, da posel načrtuje centrala na Dunaju.

 Čeprav je pri iskanju kandidatov Kresalovo podprlo petkrat več lokalnih odborov kot Kavčiča, večina poklicanih pravi, da bodo uradno stališče za podporo na kongresu sprejeli proti koncu tedna.

“Zanimivo bo”
“Na kongresu bo zanimivo,” je napovedala predsednica mariborskega odbora Marjana Kreitner. Kot je dejala, je verjetno, da se bo tudi letos na kongresu pojavila še kakšna nova kandidatura, ki pa jo mora potrditi tretjina navzočih. Tudi v Kopru odbor uradnega stališča še ni zavzel, je povedal predsednik Andrej Erzetič. Poudaril pa je, da ne bodo podprli kandidata, ampak program. Davorina Pirc, članica blejskega odbora, je dejala, da se člani javno niso opredelili za nobenega, so pa “kot demokratična in liberalna stranka” organizirali srečanje z obema. V Radovljici so že podprli Kavčiča, saj je stranka po njihovem mnenju izgubila preveč ugleda, ima finančne težave in premalo zanimanja za lokalne odbore, tudi pogovore so opravili le z njim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.