Slovenija
29 ogledov

Odločilne glasovnice iz tujine?

Gregor Pivec BC/Mediaspeed
Napeto. Enkrat Pivec, drugič Frangež. Znano po 16. decembru.

Še v ponedeljek zjutraj je kazalo, da bo po neuradnih rezultatih nedeljskih volitev poslansko mesto iz mariborske volilne enote zasedel tudi Gregor Pivec iz SDS. Včeraj pa se je rezultat spremenil. Po zdajšnjih podatkih Pivec ni več poslanec, se pa mesto v poslanski klopi obeta Matevžu Frangežu iz SD. “Tu ne gre za boj med mano in Gregorjem Pivcem. Bolj gre za to, ali bodo SD imeli v Celju dva ali enega poslanca iz naših vrst ter ali bodo tam imeli iz SDS štiri ali tri poslance. Skupno ostaja, da imajo SD v državnem zboru deset poslancev, SDS pa 26, kot je bilo sprva rečeno,” je za Žurnal24 pojasnil Frangež, ki je bil poslanec že v iztekajočem se mandatu. Dodal je, da so razlike očitno majhne in da bo vse znano po 16. decembru, ko bodo rezultati uradni. Na vnovičen preobrat bi lahko vplivale tudi glasovnice iz tujine, ki še niso preštete.

Poslanec in/ali direktor?

Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, sicer tudi že proučuje, kako je z direktorovanjem, če bi postal poslanec. “Zadevo še formalnopravno proučujemo,” je dejal za Žurnal24. Marjetica Mahne, predsednica sveta zavoda UKC Maribor, pa je za Delo dejala, da si težko predstavlja, da bi Pivec odstopil kot direktor, saj je bil komaj imenovan za nov mandat, ter da, kolikor ve, ni predpisa, ki bi prepovedoval, da bi bil direktor bolnišnice in poslanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.