Slovenija
47 ogledov

Odločitev glede Masleše

Branko Masleša Anže Petkovšek
Za ponedeljek je sklicana občna seja vrhovnega sodišča, na kateri bodo sodniki obravnavali zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz senata, ki bo obravnaval zahtevo za varstvo zakonitosti v zadevi Patria.

Zahtevo je podal zagovornik obsojenega predsednika SDS Janeza Janše, Franci Matoz. Ta je Maslešo iz morebitnega sodelovanja v senatu, ki bo odločal o zadevi Patria, želel izločiti že poleti, a je občna seja vrhovnih sodnikov to zahtevo zavrnila.

Zato je Janšev zagovornik sklenil ponovno zahtevati izločitev Masleše, ker se je vmes spremenila njegova vloga. Vrhovni sodniki so namreč njegovo prvo zahtevo zavrnili s pojasnilom, da Masleša v svojem govoru na sodniških dnevih - ki ga Matoz navaja kot argument za izločitev - ni nastopil v vlogi sodnika, temveč se je na pritiske na sodnike in sodstvo odzval v vlogi predsednika vrhovnega sodišča.

Masleša pa je pred nekaj tedni sklenil, da bo predsedoval vsem senatom v zahtevah za varstvo zakonitosti, ki bodo prijavljene na seje kazenskega oddelka v obdobju med 8. septembrom in 31. decembrom letos. S tem je postal tudi predsednik senata v zadevi Patria, kjer se seja senata začenja v torek.

Komentarjev 3
  • titty 09:57 29.september 2014.

    Saj si mislil JJ pred Haaško sodišče? Ni pa edini ki si ga zasluži.

  • patrijarh 08:51 29.september 2014.

    Treba ga je spraviti pred Haaško sodišče.

  • ARBAJTER 21:10 28.september 2014.

    Tegale bi že zdavnaj morali odstraniti s sodišča. Ima plešo preveč rdečo.