Slovenija
62930 ogledov

Odločitev je padla: Nič več covidnih potrdil!

covid potrdilo francija epidemija Profimedia
Kljub rekordnemu številu covidnih bolnikov, se je Izrael odločil, da praktično opusti politiko covidnih potrdil.

Doslej so morali Izraelci s covidnimi potrdili dokazovati, da so cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od danes dalje velja, da covidna potrdila niso več obvezna z izjemo večjih dogodkov, kot so poroke. To dejansko pomeni, da lahko poslej vsakdo obišče restavracijo, kino ali hotel brez covidnega potrdila ali dokazila o negativnem testu na novi koronavirus. Sprememba pravil pomeni tudi, da necepljenim osebam ob odhodu iz Izraela ne bo več treba dokazovati, da so njihovi testi na novi koronavirus negativni.

Do ublažitve ukrepov v Izraelu prihaja kljub temu, da se trenutno v bolnišnicah zdravi več kot 1200 ljudi covidnih bolnikov, kar je največ do začetka pandemije v državi z 9,4 milijona prebivalci.

V Izraelu so v nedeljo potrdili 33.394 novih okužb z novim koronavirusom, kar je bistveno manj od prejšnjih vrhuncev, ko so v enem dnevu dosegli tudi do 85.000 novih okužb.

Komentarjev 19
  • kapibara1 09:30 08.februar 2022.

    Poglejmo malo ta graf, ki kaže umiranje zaradi Covid v Izraelu. Smrtnost je na kratko eksplodirala in v prvi po številčnosti so 3x ali večkrat cepljeni. Danska, ki jo vidimno zraven pa jim sledi v tej žalostni zgodbi: https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Interval=New+per+day&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=PRT~DNK&Metric=Confirmed+deaths

  • munja 15:37 07.februar 2022.

    Ukinite vse ukrepe, saj kolikor nam je dosedaj pokazala slika, se bolnice ravno ne polnijo, ker je ta omikron različica res na nivoju gripe - za cepljene seveda, za necepljene ni zagotovila tako, da se bodo ljudje samo še prekužili, pa bo vse v redu.

  • pravičnik77 15:24 07.februar 2022.

    Glede na to, da je glavni slovenski nacistični diktator tak ljubitelj Izraela in Izraelcev, je pričakovati, da jim bo sledil tudi v odpravi PCT pogojev.. glede na to, da jih posnema pri zatiranju lastnega in tujih narodov, bi jih lahko tudi pri tem.