Slovenija
17 ogledov

Odločitev Ljudmile je Janšo razžalostila

Janez Janša Profimedias
Predsednik SDS Janez Janša po seji sveta SDS dejal, da se vlada ukvarja s sabo ne s problemi državljanov.

V svetu SDS so zaskrbljeni nad tem, da se koalicija in izvršilna oblast v glavnem ukvarjata sami s seboj, medtem ko ključni problemi, s katerimi se srečujejo državljani, ostajajo nenaslovljeni, je po seji sveta stranke dejal predsednik SDS Janez Janša. Posebej je opozoril na stanje v zdravstvu, kjer da se stanje hitro poslabšuje.

Vlada ne pove niti, ali misli kaj narediti

Janša je v izjavi za medije dejal, da na stanje v slovenskem zdravstvu opozarjajo tudi zdravniki, ki bodo 22. aprila za eno uro opozorilno stavkali. Vendar pa, kot opozarja prvak SDS, od vlade niso slišali niti tega, ali ima kakšne resne namene, da kaj naredi. Različna naj bi bila tudi sporočila, ali je sploh potrebna reforma ali ne.

"Vladna koalicija se bolj ukvarja z vprašanjem, kdo bo direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, medtem ko vsebinski problemi ostajajo pod preprogo. Največje breme in posledice pa trpijo bolniki," je dodal.

EU pred največjim izzivom v zgodovini

Svet SDS je danes po njegovih besedah spregovoril tudi o razmerah v Evropi. Zaskrbljeni so nad neenotnostjo znotraj evropskih institucij glede vprašanja odplačevanja grških dolgov in glede grožnje z vojno na vzhodni meji EU. Po njihovem mnenju se pri tem EU sooča z največjim izzivom v zgodovini svojega obstoja. Svet SDS pa poziva vlado, naj pri tem zavzame bolj aktivno držo in stališče.

Odločitev NSi jih je razžalostila

Prvak SDS je komentiral tudi odklonitev NSi glede sodelovanja v vladi v senci. Poudaril je, da je SDS v opoziciji daleč najmočnejša stranka, roka sodelovanja, ki jo ponujajo, pa je predvsem v korist strankam, ki imajo manjšo težo oz. zaupanje med volivci. "Vsaka takšna zavrnjena ponujena roka nas žalosti. Se pa zavedamo, kdo bo tukaj nosil glavno ceno nesodelovanja," je dejal in spomnil na sodelovanje med SDS in NSi v vladi v senci v času, ko je NSi vodil še Andrej Bajuk, in je nato privedlo do najvišjega volilnega rezultata NSi.

Dejal je še, da je SDS ponudila NSi sodelovanje, saj "potrebujemo poteze, ki bodo prinesle sinergijske učinke, ne pa zgolj tekmovanja vsakega z vsakim, boja za preživetje in gledanja na lastne interese". Takšno sodelovanje je po njegovih besedah potrebno celo med programsko različnimi strankami, ne samo med podobnimi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • Avatar Minovak
    Minovak 09:33 05.maj 2015.

    Tvoje besede kažejo, da si bil zraven, ker vse veš, sedaj pa nam malo razloži, kako je bilo - ampak po resnici in prisegi. Sicer pa - ali si že izmeril svoj IQ. Ne potegne kaj...vem, vem, čez nulo takim ne gre.

  • Johan Spohan 18:41 12.april 2015.

    Milanček pozabil si besedo "rudeča, rudeči..."

  • h3o 17:44 12.april 2015.

    in ti si seveda vse to videl na lastne oči