Slovenija
20 ogledov

"Odločitve še ni"

V zvezi z afero se je oglasila tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar. Žurnal24 main
"Tožilstvo sploh še ni sprejelo kakršne koli odločitve," je danes v primeru sestavljanja dokumentov s strani SDS povedala generalna državna tožilka Barbara Brezigar.

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je zavrnila poročanje nekaterih medijev, da je tožilstvo v zadevi domnevnega prirejanja dokumentov, ki jih je SDS objavil na spletni strani, že sprejelo odločitev in da so to storili prehitro in neutemeljeno. Zatrjuje, da nič od tega ne drži, saj tožilstvo sploh še ni sprejelo kakršne koli odločitve.

Kot je pojasnila generalna državna tožilka v današnji izjavi za javnost, je okrožna državna tožilka na prošnjo policistov o tem primeru dala le strokovno mnenje. Tožilka je tako ocenila, da v dokumentaciji, ki ji je bila prikazana, zaenkrat ne vidi sumov kaznivega dejanja, je pojasnila Brezigarjeva.

Ob tem generalna državna tožilka poudarja, da bo tožilka sprejela odločitev po tem, ko bo policija na tožilstvo podala poročilo ali kazensko ovadbo v zvezi s tem primerom.

Zalar: Tožilka odločila, da ne gre za kaznivo dejanje
V začetku februarja je stranka SDS na svoji spletni strani objavila dokumente iz Arhiva RS, ki naj bi dokazovali, da je bil predsednik države Danilo Türk sredi leta 1980 med desetimi posebej obveščenimi o napadu v Velikovcu. Časnik Delo pa je kasneje poročal, da je dokument ponarejen. Da je dokument sestavljen iz več različnih, so isti dan potrdili tudi v Arhivu RS.

Pravosodni minister Aleš Zalar je sicer v ponedeljek pojasnil, da je pristojna državna tožilka ocenila, da zlaganje dokumentov SDS ni kaznivo dejanje. O tem je tožilka obvestila tudi policijo, ki se mora sedaj odločiti, ali bo vložila kazensko ovadbo v tem primeru, je dejal Zalar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.