Slovenija
18 ogledov

Odlok za kmete ne velja

Kmetija na Ulici heroja Verdnika meji neposredno na Športni park Podmežakla, obč Žurnal24 main
Kmetija. Nova pritožba domačinov proti reji živine ob športnih površinah.

“Določb občinskega odloka o javnem redu in miru ni mogoče izvajati proti nosilcem kmetijskega gospodarstva, ki imajo z odločbo upravnega organa na svojem naslovu bivanja registrirano kmetijsko gospodarstvo. Tudi če so v neposredni bližini športno-rekreacijskih objektov,” pojasnjuje Gregor Jarkovič, inšpektor medobčinskega inšpektorata in redarstva.

Zanje ni predpisa
Ni kršitev
. Odlok dejansko prepoveduje rejo ne glede na status kmeta, pravijo na občinskem redarstvu, vendar – ker gre za registrirano kmetijo z veljavno odločbo upravne enote – ni predpisa, ki bi lahko preprečil opravljanje te dejavnosti. Kmetijska inšpekcija pri lastniku kmetije ob Športnem parku Podmežakla ni odkrila kršitev, dodajajo na medobčinskem redarstvu.

Ukrep ali umik odloka
O protestu domačinov proti reji živine in domnevnih nepravilnostih kmeta na Ulici heroja Verdnika v neposredni bližini Športnega parka Podmežakla smo že poročali. Prejeli pa smo novo pismo anonimnih protestnikov, ki vztrajajo, da gre za neposredno kršitev občinskega odloka o javnem redu in miru, ki prepoveduje rejo živine ob športnih površinah. Pristojne zato pozivajo, naj dejavnost prepovedo ali pa naj občina odlok umakne.

Kot dodaja Jarkovič, so redarji občinskemu svetu tudi predlagali dopolnitev omenjenega odloka, tako da bo vseboval natančnejšo opredelitev določb, pisce protestnega pisma pa redarji naprošajo, naj se zglasijo v redarski pisarni, kjer jim bodo pojasnili, zakaj v omenjenem primeru ne morejo ukrepati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.